Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η μυθική Λιλιπούλολη ζωντανεύει στο Ηρώδειο

Eνα 37άχρονο παραμύθι με ελληνική καταγωγή, που κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια του συμβατικά διαχρονικού, ανοίγοντας πάντα καινούριους ορίζοντες, θα μας μεταφέρει για μία ακόμα φορά στη μυθική και, ταυτόχρονα, τόσο αληθινή χώρα της Λιλιπούπολης.

Με οδηγούς μία ομάδα σπουδαίων καλλιτεχνών και γεμάτη ρυθμό, μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία, αλλά και πολλές ανατροπές, η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», μετά τη μεγάλη της επιτυχία τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιστρέφει ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με πολλές μικρές εκπλήξεις, που εναρμονίζονται με τον μαγικό χώρο του Ηρωδείου, όπου και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Την ιδέα, τον σχεδιασμό, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία - κίνηση της μουσικής αυτής παράστασης υπογράφει η Ρεγγίνα Καπετανάκη, η οποία έβαλε με τη σύμπραξη της Ελένης Βλάχου τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, «Εδώ Λιλιπούπολη», που απολάμβαναν καθημερινά χιλιάδες ακροατές από το 1976 έως το 1980, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1978, στην ομάδα προστέθηκε και το συγγραφικό ταλέντο της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

Οι εύστοχοι και «χρωματιστοί» στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα ζωντανέψουν από την ερμηνεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που με τη δυναμική, έμπειρη και φωτεινή της παρουσία εκτοξεύει τη μουσική εμπειρία της «Λιλιπούπολης» σε άλλες ουράνιες σφαίρες, και του σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, που με τη νεανική του ζωντάνια προσθέτει μια νέα διάσταση σε αυτό το μαγικό σύμπαν.

Μαζί τους, θα είναι οι σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με φωνητική διδασκαλία από τη Ρόζα Πουλημένου και κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη, και ο Μουσικός Όμιλος Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη.

Υπηρετώντας έναν μεγάλο σκοπό

Η παράσταση διοργανώνεται από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και, εκτός από την πολιτιστική της διάσταση, υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Για τους δημιουργούς της «Λιλιπούπολης», οι οποίοι πιστεύουν ότι η εκπαίδευση, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δέχεται σοβαρό πλήγμα με θύματα τα ίδια τα παιδιά, η συναυλία του Ηρωδείου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: κανονικό: 35 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: 25 ευρώ, Α΄ ζώνη: κανονικό: 30 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: 23 ευρώ, Β΄ ζώνη: κανονικό: 25 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: 20 ευρώ, Γ΄ ζώνη: κανονικό: 20 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: 15 ευρώ, άνω διάζωμα: κανονικό: 15 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: 12 ευρώ. Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), καταστήματα Public, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr.

πηγή: naftemporiki.gr
(φωτό: Χάρης Ακριβιάδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...