Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σταγειρα Χαλκιδικής: H “Ορφεία Αρμονία” στο Άλσος Αριστοτέλη

Για δεύτερη συνεχή χρονια το σύνολο αρχαιοελληνικής μουσικής Ορφεία Αρμονία θα εμφανιστεί στο Άλσος Αριστοτέλη, στα Σταγειρα Χαλκιδικής στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Αριστοτέλεια 2012”.

Την Τρίτη 17/7 σε ένα περιβάλλον αρμονικά συνυφασμένο με τη μουσική του συνόλου, οι ήχοι των αρχαιοελληνικών οργάνων μαζί με την ανθρώπινη φωνή συναντούν τους ήχους της φύσης και οδηγούν τον κοινό σε ένα ταξίδι μακρινό, αλλά συγχρόνως τόσο οικείο.

Το μουσικό σύνολο “Ορφεία Αρμονία” αποτελείται από μουσικούς με εξειδίκευση του καθενός σε συγκεκριμένο αρχαίο μουσικό όργανο, πιστό αντίγραφο μουσικών οργάνων της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, με το οποίο ερμηνεύει τα σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα. Οι τεχνικές επί των οργάνων προέκυψαν από μελέτη των κειμένων, των καλλιτεχνικών απεικονίσεων και των γνώσεων που μας παρέχει ολόκληρη η Ελληνική Παράδοση.

Η "Ορφεία Αρμονία" πρωτοεμφανίστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2007 και κατόπιν ακολούθησαν συνεργασίες με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Μαρώνεια Θράκης), εμφανίσεις στα "Λειβήθρεια Ολύμπου", στο Δίον (39ο Φεστιβάλ Ολύμπου), στο Μουσείο Μπενάκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνέδρια και στα Φεστιβάλ "Κ.Ο.Θ. Underground".

Η συναυλία αποτελεί επίσης την έναρξη της Θερινής Μουσικής Ακαδημία Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 18 ως την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στην Αρναία.

Ημερομηνία: Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ώρα έναρξης: 21.00

Χώρος: Άλσος Αριστοτέλη, Σταγειρα Χαλκιδικής, Δήμος Αριστοτέλη

Περισσότερες πληροφορίες για την “Ορφεία Αρμονία”: http://orpheiaarmonia.wordpress.com

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις “Αριστοτέλεια 2012” θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.aristoteleia.gr

Προσεχείς εμφανίσεις: Η Ορφεία Αρμονία θα εμφανιστεί στο 30ο παγκόσμιο συνέδριο μουσικής εκπαίδευσης της ISME (International Society for Music Education) την Κυριακή 15/7 στην έναρξη του συνεδρίου (19.00) και την Πέμπτη 19/7 (13.00), θεσμό τον οποίο υποδέχεται η Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...