Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

"Ίασμος" στην Αθήνα και "Βασίλης Διαμαντόπουλος" στη Θεσσαλονίκη: Δραματουργικές Σπουδές Υποκριτικής Τέχνης KAI για άνεργους!

"Κάθε κρίση βοηθά τους γενναίους, πρέπει να δεις τι αξίζει να σωθεί" Με μια ιστορία εικοσιενιά χρόνων, με έναν ιδρυτή που αποτελεί ακόμα αξεπέραστο σημείο αναφοράς, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, με εκατοντάδες αποφοίτους που στελεχώνουν τα θέατρα και γράφουν ήδη μια ενδιαφέρουσα προσωπική διαδρομή, με καθηγητές υποκριτικής τα μεγαλύτερα ονόματα κάθε γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

Σε μια εποχή που η ανεργία των νέων ξεπέρασε όλα τα ανεκτά όρια και η αδυναμία καταβολής διδάκτρων υπάρχει, φανερός κίνδυνος να αφήσει χωρίς εκπαίδευση νέους με προσόντα, ταλέντο και έφεση για τη θεωρία και την πράξη του θεάτρου, οι δύο μη κερδοσκοπικές εταιρίες μας διαθέτουν όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική , κτηριακή, γραμματειακή στήριξη, τα οπτικοακουστικά μέσα, τη πλήρη βιβλιοθήκη και κυρίως το εξαίρετο διδακτικό προσωπικό.

Οι σχολές "Ίασμος" στην Αθήνα και "Βασίλης Διαμαντόπουλος" στη Θεσσαλονίκη είναι οι μόνες που πανελλαδικά έχουν πιστοποιήσει και εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία 19 Προγράμματα Υψηλής Εξειδίκευσης για ανέργους νέους 18 έως 29 χρόνων με τον διακριτικό τίτλο (Δραματουργικές Σπουδές Υποκριτικής Τέχνης).

"Επειδή οι νέοι συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και θεωρούμε ότι είναι όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμά τους, αλλά και η μόνη μας ελπίδα, δεν θα μπορούσαμε παρά να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορική οικονομική συγκυρία ως πρόκληση προσφοράς. Γι'αυτό αποφασίσαμε να προκηρύξουμε 200 θέσεις σπουδών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν".

Το διδακτικό προσωπικό των σχολών: Κώστας Γεωργουσόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής, Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Κάτια Δανδουλάκη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Ήμμελος, Εβελίνα Παπούλια , Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Νίκος Διαμαντής, Αϊβάζογλου Ιορδάνης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κώστας Σαντάς, Ναταλία Δραγούμη, Κρατερός Κατσούλης, Βίκυ Βολιώτη, Στάθης Λιβαθινός, Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Μετζικώφ, Άρτεμις Ιγνατίου, Θανάσης Νικόπουλος κά.

Στη Σχολή Δραματουργικών Σπουδών "Ίασμος" διεξήχθησαν εξετάσεις για να εκπαιδευτούν νέοι με κάρτα ανεργίας στην Υποκριτική Τέχνη ΔΩΡΕΑΝ και με δωρεάν προσφορά διδασκαλίας από τους αριστείς του Ελληνικού Θεάτρου.
 
Οι άνεργοι νέοι θα εκπαιδευτούν σε ετήσια βάση και για 1.200 ώρες μαθημάτων. Το επιτελείο των διδασκόντων αποθανατίστηκε σε μία αναμνηστική φωτογραφία και οι υποψήφιοι στην αναμονή τους και την αγωνία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...