Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Κόντρα στη Δημοκρατία» του Εστέβα Σολέρ


Στο Θέατρο Άβατον

Υπάρχει στ’ αλήθεια η δημοκρατία; Μπορούν οι πολίτες να κυβερνήσουν αν τους δοθεί η εξουσία να το κάνουν; Και μπορούν άραγε οι νέες γενιές να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον;

Ένα θεατρικό έργο με ανατρεπτικό ύφος πάνω στα σοβαρά ζητήματα της σύγχρονης δημοκρατίας του Καταλανού συγγραφέα Εστέβα Σολέρ, που ύμνησε η κριτική και λάτρεψε το κοινό στο Φεστιβάλ Grec της Βαρκελώνης τον Ιούλιο του 2011. Μέσα από επτά μονόπρακτα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «γκραν-γκινιόλ» και χρησιμοποιώντας άλλοτε το χιούμορ και άλλοτε τον αιφνιδιασμό, φωτογραφίζεται όλο το παράλογο της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.   
Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Δευτέρα και Τρίτη (από 5 Νοεμβρίου 2012 έως 15 Ιανουαρίου  2013), παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, μετά την περυσινή επιτυχία του, το θεατρικό έργο «Κόντρα στη Δημοκρατία» - τελευταίο έργο της τριλογίας του Εστέβα Σολέρ.
Μέσα από ένα κείμενο που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και τη φρίκη, 7 σουρεαλιστικές αλλά ταυτόχρονα οικείες σκηνές μάς πληροφορούν για τη συλλογική εξαπάτηση που μπορεί να έχει κατακλύσει τη ζωή μας. Σχέσεις αλληλοεξόντωσης, πρότυπα θύματος και θύτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής απειλούν να μας κατασπαράξουν. Ο γονιός, το παιδί, ο γείτονας, ο πολιτικός μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εχθρός του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Σε επτά μονόπρακτα, ο σύγχρονος «Ιονέσκο» θέτει υπό αμφισβήτηση τη μόνη έννοια που δε μπορεί να αμφισβητηθεί: τη δημοκρατία. Και μας αποδεικνύει ότι μέσα από σαθρές διαπροσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις, δε μπορεί να υπάρξει αληθινό ιδεώδες.  

Ταυτότητα  της παράστασης
Κείμενo: Εστέβα Σολέρ
 Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ/Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παλίλης  
Κοστούμια: Σόνια Μπλουμ
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Βασιλείου
Οπτικό υλικό: Κωνσταντίνος Καρπαθίου
Φωτισμοί: Μιχάλης Παλίλης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ζωή Ξανθοπούλου, Μιχάλης Παλίλης, Βάσια Πασπάλη, Πάνος Ροκίδης, Νικήτας Χολόγκιτας

Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Πληροφορίες:
Πρεμιέρα:   5 Νοεμβρίου 2012
κάθε Δευτέρα και Τρίτη  
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 90 ΄
Γενική είσοδος:  12€ (καν.), 10€ (φοιτ.)
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3412689, 698 1982591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...