Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Από την Κρήτη με αγάπη

Στην Αθήνα το Σεπτέμβριο το «Φεστιβαλάκι»


To «Φεστιβαλάκι», όπως υποδηλώνει και το όνομα του, είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ με καταγωγή από την Κρήτη. Ένα ετήσιο, πολυσυλλεκτικό θέαμα με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το ίδιο το κοινό.

Ως φεστιβάλ αλλά και ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για τον κρητικό πολιτισμό, αποσκοπεί στο να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει την Κρητική κουλτούρα, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας - με σύγχρονο τρόπο και μέσα - τις πολιτιστικές παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του τόπου μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, δρώμενα, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα, εμπνέοντας το αύριο.

Το φεστιβάλ έρχεται το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων να δώσει βήμα έκφρασης σε κοινό και καλλιτέχνες και να δημιουργήσει ένα δυναμικό πυρήνα προστασίας, ανάδειξης, μετάδοσης, έμπνευσης, αναπαραγωγής αλλά και παραγωγής κρητικού πολιτισμού.

Θεματικά πεδία φεστιβάλ:
Κρητική μουσική (ενδεικτικά Ψαραντώνης, Βασίλης Σκουλάς, Ψαρογιώργης, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Ριζίτικα, Βασίλης Σταυρακάκης)
Έκθεση φωτογραφίας κοινού με θέμα: o Άνθρωπος της Κρήτης
Θέατρο: Aσκητική του Νίκου Καζαντζάκη
Βιντεοπροβολές - ταινίες με σημείο αναφοράς την Κρήτη
Έκθεση Ζωγραφικής έργων εμπνευσμένων από την Κρήτη
Κρητικοί χοροί (Διδασκαλία - επίδειξη από μεγάλο σύλλογο)
Βιβλίο - Λογοτεχνία (Πωλητήριο και παρουσιάσεις)
Προβολή Μαντινάδων κοινού
Παραδοσιακές τέχνες (επίδειξη οργανοποιείας, μαχαιροποιείας, κατασκευής στιβανιών κλπ)
Tοπικές γεύσεις - έκθεση Κρητικών προϊόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...