Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι : «Μ» στο θέατρο Ελιαρτ

Η Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι από τα μέσα Ιανουαρίου και έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο θέατρο Ελιαρτ με την νέα της παράσταση με τίτλο «Μ». Μια παράσταση βασισμένη στην ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Adam Elliot η οποία βασίζετε σε αληθινή ιστορία, με τίτλο «Mary & Max». Κεντρικό άξονα της παράστασης αποτελεί η ιστορία μιας απίθανης φιλίας μεταξύ δύο εξ ολοκλήρου διαφορετικών ανθρώπων οι οποίοι επικοινωνούν δια αλληλογραφίας.


Για να πάρετε μια γεύση από την παράσταση και να δείτε κάποιες σκηνές από τις πρόβες, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=CYQYj0uarZg&feature=youtu.be


Πιο συγκεκριμένα στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένα φιλικό 8χρονο κορίτσι από την Αυστραλία, διαλέγει ένα όνομα από ένα τηλεφωνικό κατάλογο του Μανχάταν και γράφει σ 'αυτή την διεύθυνση. Στο γράμμα της εσωκλείει και μία σοκολάτα. Είναι η Mary Daizy Dinkl, το μοναχοπαίδι μιας αλκοολικής μητέρας και ενός διαταραγμένου πατέρα. Στην διεύθυνση βρίσκεται ο Max Horowitz, που ζει στη Νέα Υόρκη, και υποφέρει από υπερβολικό βάρος και κρίσεις άγχους. Απαντά στο γράμμα της Mary στέλνοντας μαζί και εκείνος μια σοκολάτα. Έτσι αρχίζει μια 20χρονη αλληλογραφία, η οποία διακόπτεται από έναν εγκλεισμό του Max σε ένα άσυλο και μερικές παρεξηγήσεις.

H Mary ερωτεύεται με τον Έλληνα γείτονά της , εξοικονομεί χρήματα και αφαιρεί το εκ γενετής σημάδι στο μέτωπό της, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει ψυχολογία και αφιερώνει την ζωή της στην ψυχολογική αρρώστια που έχει και ο Max. Εκείνος πάλι προσπαθεί να ελέγξει το βάρος του, μαθαίνει ότι πάσχει από σύνδρομο Asperger, κερδίζει το λαχείο και τελικά παίρνει τη δουλειά των ονείρων του.

Θα καταφέρουν άραγε ποτέ αυτοί οι δύο άνθρωποι να βρεθούν και να δουν ο ένας τον άλλον κατάματα...

Σαν θεατρική ομάδα πέρα από το devised theatre, μας ενδιαφέρει πολύ η παρουσίαση παραστάσεων που θίγουν τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις. Στις μέρες που ζούμε η δυσκολία των ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να έρθουν σε επαφή γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Πόσο μάλλον μεταξύ δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων όπως η Mary και ο Max. Το έργο του Adam Elliot βασίζετε σε αληθινή ιστορία, κάτι που κάνει ακόμη πιο συγκλονιστική την ανάγκη των ανθρώπων…να μιλήσουν!

Για δώδεκα παραστάσεις, στο θέατρο Ελιαρτ. Έναρξη: Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20.30μ.μ.

Είδος: Κοινωνικό

Διάρκεια Παράστασης: 75 λεπτά – Τιμή Εισιτηρίου: 12 € και Φοιτητικό 10 €

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη Παίζουν: Γιώργος Μπεκρής, Νάντια Συρίου, Σωτήρης Πούλος

Σκηνογραφία: Χρήστος Σινόπουλος,Σμάρω Καρδαρά Ενδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα
Βοηθός Σκηνοθέτη/Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Βατικιώτης Video Trailer: Γιάννης Αρσένης – Φωτογραφίες: Φύλλης Παππάς
Δημιουργικό: Δάφνη Παπαδάκη Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη


Πρεμιέρα Σάββατο 19 Ιανουαρίου
Ημερομηνίες Παραστάσεων:19 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου
Σάββατο: 20:30 μ.μ. και Κυριακή 20:00
Στο Θέατρο «Ελιαρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικό
Μετρό: Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6970808764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...