Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Celestial Equinox - Live ηλεκτρονική μουσική στο… Πλανητάριο!

Μία ζωντανή παράσταση ηλεκτρονικής μουσικής παρουσιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2012 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της φθινοπωρινής ισημερίας και αποτελεί ένα μοναδικό εικονικό «συμπαντικό ταξίδι» σε τρεις πράξεις, από τη γένεση του σύμπαντος, την εξέλιξή του και τη μεταβολή του, έως την ανακάλυψη νέων κόσμων και αστρικών πολιτειών.

Πλαισιωμένη με τη ζωντανή μουσική τριών νέων δημιουργών που ανήκουν στην σύγχρονη Ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Πρόκειται για τους: Πάνο Αλεξιάδη (Lunar Miasma), Στέφανο Κωνσταντινίδη (Electroware) και Χρήστο Χρηστογιώργο (Medras), οι οποίοι παρουσιάζουν τη μουσική τους ζωντανά κάτω από τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου, την επιμέλεια παραγωγής ήxου του Αναστάσιου Κατσάρη, την οργάνωση παραγωγής του Γιώργου Μαυρίκου, και τον γραφιστικό σχεδιασμό του Συμεών Νομίδη.

Ο Πάνος Αλεξιάδης χρησιμοποιώντας κυρίως synthesizers, modulars και fx αναλαμβάνει να μας «ταξιδέψει» στο σημείο όπου το παρελθόν με το μέλλον, η χαρά με τη λύπη, το συνειδητό με το ασυνείδητο γίνονται ένα. Ο Πάνος Αλεξιάδης γράφει πειραματική μουσική από το 2005, την οποία υπογράφει με διάφορα ονόματα-ψευδώνυμα. Ξεκίνησε τη διαδρομή του ως Lunar Miasma στα μέσα περίπου του 2009. Έχει πάνω από 20 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, κυρίως σε διεθνή ανεξάρτητα labels όπως οι: Moon Glyph, Digitalis, Stunned, Sweat lodge Guru κ.ά.


Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο, μουσική, τεχνολογία και παραγωγή καθώς και ζωγραφική και αισθητική. Από το 1990 ασχολείται με τη μουσική, τόσο ως συνθέτης, όσο και ως παραγωγός. Η πλούσια δισκογραφία του περιλαμβάνει επτά δικές του κυκλοφορίες, remix στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλές συμπαραγωγές. Με το group Drog_Α_Tek έχει εμφανιστεί δύο φορές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Επίσης έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, τον κινηματογράφο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O Χρήστος Χρηστογιώργος, την ημέρα αυτή θα παίξει ζωντανά νέα κομμάτια που δημιούργησε ειδικά και ΜΟΝΟ για το Πλανητάριο. Ο Χρήστος Χρηστογιώργος προτείνει ένα μουσικό ταξίδι σε space-ambient μουσικές με trip-hop πινελιές, έχοντας μαζί του στο βιολί τον Lusty Apricot, γνωστό για τις πολλές του συμμετοχές σε διάφορα σχήματα διαφορετικών μουσικών ειδών και στενό του συνεργάτη.

O Xρήστος Χρηστογιώργος εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 2002 με Chill out - ambient διάθεση και με το ψευδώνυμο MEDRAS (το οποίο προέρχεται από τον αναγραμματισμό της λέξης dreams). Από τότε μέχρι σήμερα - και μέσα από τα προσωπικά του άλμπουμ αλλά και τις συμμετοχές σε cd compilations, στην Timewarp music και ΚRAAK Rec.- έχει δώσει ένα μείγμα από lounge, funky, trip hop, break beats και rock διάθεση.

Σημειώνεται ότι την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες παραστάσεων 19:30, 20:30 και 21:30). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 18:30 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...