Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Tα Χριστούγεννα Στο Cabaret Voltaire

 H Ζωή Νικητάκη στην παράσταση «Χριστούγεννα με ψέματα κι αλήθεια, που λένε  τα παραμύθια»

Για μικρούς και μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται...

Για να θυμηθούμε όσα έχουμε λησμονήσει, 

Μα και για να συναντηθούμε ξανά όπως παλιά γύρω από μια χριστουγεννιάτικη φωτιά, να δυναμώσουμε την αγάπη στην καρδιά,


Τότε που στα σπίτια του λαού μας οι άνθρωποι συνήθιζαν να στολίζουν όχι δέντρα, μα καραβάκια Και μαζί να αφηγούνται ιστορίες και παραμύθια, για να μοιραστούν τη στεναχώρια τους και τον καημό τους, μα και τη χαρά τους και τα όνειρά τους.

Ανάψτε το λοιπόν το φαναράκι σας κι ελάτε το βραδάκι των Χριστουγέννων Μια βόλτα στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών,

εκεί όπου το Απρόβλεπτο και το Απίθανο συναντώνται μαζί και μία κόκκινη κλωστή, συνομιλεί και ξετυλίγεται, εκεί όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και τα θαύματα...
Φτάνει να ΄χεις στο πουγγί σου μαζί με τους σπόρους των ονείρων σου
μια στάλα θέλησης, δυο στάλες πίστης και πολλή αγάπη.

Αφήγηση παραμυθιών: Ζωή Νικητάκη, Φλάουτο: Βασίλης Αλαφογιάννης

Στον Χώρο οι καλεσμένοι μας, θα μπορέσουν να ατενίσουν επίσης, τον θαυμαστό κόσμο της Ζωγράφου Ζωής, αφού με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε τους πίνακες ζωγραφικής της, σε  κυρίως θέματα, σχετικά με τις υπέροχες ιστορίες της.

Φωτογραφία-Κατερίνα Μαγουνάκη

Είσοδος :     7 ευρώ

25 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα έναρξης: 8:30

Cabaret Voltaire: Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-5227046 κιν.6931015004 &6984801984


Διοργάνωση: Η Τρελή Μιλιά

Η Ζωή Νικητάκη...


....ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση, την αφήγηση παραμυθιών, την εκπόνηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο - χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου.
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από το 2006 συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος.
 Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει  το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Παιδιά του κόσμου - Πολίτες του κόσμου" σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο "Τα παραμύθια ταξιδεύουν".
To 2012 εκδόθηκε το βιβλίο της "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου" (κατεγεγραμμένα τη δεκαετία του ΄30 από τη Μαριέττα Μινώτου) από τις εκδόσεις Τρίμορφο.
Επιλογή, διασκευή, εικονογράφηση: Ζωή Νικητάκη
Επιμέλεια: Διονύσης Μουσμούτης

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Eτοιμάζεται η έκδοση του νέου βιβλίου της, ένα εικονογραφημένο παραμύθι για παιδιά και για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται.
Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά.
Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της. Aφηγείται  παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου. Σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, κλπ.
Εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρεί ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας. Αφηγείται παραμύθια σε παιδιά και σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...