Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

W. Shakespeare, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ από την ομάδα Όμορος

W. Shakespeare, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ από την ομάδα Όμορος τον Ιανουάριο στο θέατρο Αλκμήνη -Πρεμιέρα: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014


Η ομάδα ΌΜΟΡΟΣ παρουσιάζει την κωμωδία του William Shakespeare «Πολύ κακό για το τίποτα» σε δραματουργική επεξεργασία Ελένης Βλάχου βασισμένο στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του δεύτερου φεστιβάλ “Θεατρικές  Συνθέσεις” σε διοργάνωση του Βeton7, τον Μάιο του 2013. Το φεστιβάλ είχε βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.


Το έργο
Γραμμένο το 1598 από τον νεαρό τότε Σαίξπηρ (Απρίλιος 1564 - 23 Απριλίου 1616), εκτυλίσσεται στην αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες σε ηλικία γάμου. Η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δύο νέοι άντρες που μόλις επέστρεψαν απ’ τον πόλεμο. Ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες, και αμέτρητες παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά “πολύ κακό για το τίποτα”.

Η παράσταση
Σε μια εποχή αμφισβήτησης των ανθρώπινων σχέσεων θέλουμε να πείσουμε ότι ο έρωτας μπορεί να επιβιώσει. Άλλωστε ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι όλο αυτό που ζούμε δεν είναι “πολύ κακό για το τίποτα”;

Κρατώντας τα κεντρικά σημεία δράσης και αφαιρώντας χωρίς να μειώσουμε τίποτα από ό,τι βοηθά στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, στοχεύουμε σε μία σύγχρονη προσέγγιση του σαιξπηρικού λόγου. Μια διασκευή βασισμένη στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα, ένα project 70 λεπτών τοποθετημένο στην αισθητική των 40’s και με ήρωες που θα μπορούσαν να είναι ο καθένας μας. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και οι φωτισμοί συμπληρώνουν το σκηνικό το οποίο περιορίζεται σε μερικά σκηνικά αντικείμενα.

«Για τη σκηνοθεσία (δανειζόμαστε ένα σχόλιο του Βασίλη Ρώτα) και την παράστασή της, η κωμωδία αυτή απαιτεί προπάντων εύθυμη διάθεση, κέφι και ανάλογη γληγοράδα. Χωρίς φανταχτερά σκηνικά και διαλείμματα, πάνω σε ένα απλό πατάρι... με υποκριτές που ν’ αγαπάν την τέχνη τους περισσότερο από τον εαυτό τους...».  



Συντελεστές
Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Βλάχου
Μουσική: Γιώργος Νικητόπουλος
Κουστούμια: Αννούσα Μελά [mystyleforecast.com] σε συνεργασία με την Πάτια Ιορδανίδου
Φώτα: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου

Παίζουν (αλφαβητικά):
ΒΕΑΤΡΙΚΗ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Δώρα Κοφινά,
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Ελένη Βλάχου
ΔΟΝ ΠΕΤΡΟΣ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ: Κωνσταντίνος Μάρκελλος
ΣΚΥΛΟΜΟΥΡΙΑΣ, ΠΑΠΑΣ: Γιάννης Μοναστηρόπουλος
ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Άλκης Μπακογιάννης
ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Βασίλης Παναγιωτίδης,              
ΗΡΩ, ΔΟΝ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Αγγελική Παναγιωτοπούλου


Making of video:
mystyleforecast.com feat. ΟΜΟΡΟΣ_The Costume Design Project http://www.youtube.com/watch?v=djw6jEvSmz4

Facebook page:
http://on.fb.me/1gV6Zlh

INFO
Θέατρο Αλκμήνη: Αλκμήνης 8, Γκάζι  (Μετρό Κεραμεικού)            
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3428650
Παραστάσεις : Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη για τους μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο 2014
Ώρα: 9μμ.
Διάρκεια: 70’
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 10€, Φοιτητικό 8€, Ατέλειες & κάρτα ανεργίας 5€  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...