Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

4ο Athens Video Dance Project

Tο 4ο Athens Video Dance Project σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσιάζουν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Jiri Kylian, Mary Wigman, Jan Febre, Nacho Duato, Mathilde Monnier, Samuel Lefeuvre, Akram Khan από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδά, Αργεντινή, Κύπρος, Φινλανδία και Ολλανδία.

Παράλληλα πλαισιώνει JAM, performances (STRIKES & PROMENADE), παραστάσεις και εγκαταστάσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης. Επίσης, για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του στα πρώτα βήματα νέων καλλιτεχνών (KICK-STARTERS), μαθητών & φοιτητών (DUCK-STEPS), παρουσιάζοντας  τα έργα τους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο videodance για τους φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. (15 & 16/2).


Η Team Progressive στα πλαίσια των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance φιλοξενεί κάθε μέρα κι από ένα έργο του φιλανδικού videodance φεστιβάλ LOIKKA2013, ενώ με το πρόγραμμα AVDP on TouR θα παρουσιάσει μερικά από τα AVDP2013 έργα videodance στο Ελσίνκι (3-6 Απριλίου).


Το πρόγραμμα

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
ΦΟΥΑΓΙΕ  Εγκατάσταση (monitors) 19-23 Φεβρουαρίου
MOONLESS HOURS Choreography: Fabienne Berger / Direction:Fabienne Berger and Bastien Genoux /Switzerland (9'57)

METACHAOS Direction:Alessandro Bavari / Italy (8.27)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

19.00 > μικρού μήκους ταινία | Milady's Dinner- Direction: Konstantinos Fourkiotis/ Montage: Simos Batzakis, Kostas Fourkiotis/Choreography: Fenia Apostolou / Music: Konstantinos Payiatis/ Greece (15:00)

19.16 > ντοκιμαντέρ | Mary Wigman  Ένα Ντοκιμαντέρ που καταγράφει και αποδίδει εξαιρετικά την ζωή και το έργο της Mary Wiegman. (Greek Subtitles) (29.00)

19.45 > συνέντευξη | Akram Khan | dancetheater.gr
Video Συνέντευξη του Akram Khan που δόθηκε με αφορμή τις παραστάσεις που έδωσε τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (Greek Subtitles) (22.00)


ΦΟΥΑΓΙΕ
19.00-21.45 /on-going-action Scotoma της Maya Dalinsky σε συνεργασία με την ‘Eλλη Βασσάλου

20.00 | STRIKE* > b.all connect.ed.! ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Αμέντας – Δάφνη Στεφάνου . Το “b.all connect.ed.!” είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ δύο σωμάτων κι ενός αντικειμένου, με κανόνες που βασίζονται στους νόμους της βαρύτητας και στη φύση των σωμάτων τα οποία μεταλλάσσονται και μεταμορφώνονται καθώς κινούνται στο χώρο. Χώρος όπως πορεία, χρόνος όπως ρυθμός, μουσική όπως όριο, στιγμή όπως γεγονός και αντικείμενο όπως συμβολισμός.  Διάρκεια: 15:00


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.15 > σύντομα έργα videodance
VRTTI- Direction: Ana Cembrero Coca and Jorge Piquer Rodriguez/ Choreography: Ana Cembrero Coca/Spain (04.02)

AMOR & PSYCHE-Direction / Choreography: Wang Ramirez/ Germany (03.07)

A HELPING HAND-Direction/ Choreography: Markella Kefallonitou and Chloe
Aliyanni/ UK (01.01)

PAINTED- Direction: Duncan McDowall/ Choreography: Dorotea Saykaly/ Canada (05.13)

FALL-Direction: Ana Cembrero Coca and Jorge Piquer Rodriguez/Choreography:
Ana Cembrero and Lia Chamilothori/ Spain (01.21)

ATELIC- Direction: Jey Mal/ Choreography: Alexander Whitley/ UK (02.45)

TUNING LOVE- Direction & horeography : Agullo and Siniarska/ Germany (04.03)

PUBLIC SERVICE- LOIKKA - Direction/ Choreography: Anthony Mills/ UK (03.25)

TIMEDANCE- Direction / Choreography: Daniel Belton/ New Zealand (07.43)

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ν.ΚΕΣΑΝΛΗΣ

21.15 > promenade*
Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ χορού και διαφορετικών τεχνών. Πάνω από 15 χορευτές συνυπάρχουν και δημιουργούν στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.


ΘΕΑΤΡΟ

21.45 > παράσταση χορού | BETELGEZ
παράσταση χορού | BETELGEZ - Υλικό από την παράσταση της ομάδας «κι όμως κινείται»  BETELGEZ. Χορός Σουγιουλτζή Χριστίνα Κίνηση/σκηνοθεσία Μουσική Αντωνίου Κλέων Φως Αθανασοπούλου Μαρία. Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. O δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

22.15 > παράσταση χορού | Παράτοπο
Xορογραφία - Σύλληψη- Χορεύουν:  Δήμητρα Σοφού - Έφη Δήμου
Ήχος: Χρήστος Ροζάκης
Φωτισμοί: Μπέτυ Δραμισιώτη


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

ΧΩΡΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

17.00 > JAM* στα  πλαίσια  του Athens  Video Dance Project,  επαναπροσδιορίζουμε το πολύ στο λίγο, σε έναν αυτοσχεδιασμό κίνησης ήχου κάμερας και εικαστικών τεχνών.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail rkokkous@yahoo.gr


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

19.00 > ντοκιμαντέρ | Mathilde Monnier / Seydou Boro  «La Rencontre» - Η Συνάντηση (1999) - (52:00).  Σκηνοθεσία: Seydou Boro και Issa Traoré.  Η ιδέα της συνάντησης αποτελεί τον πυρήνα ολόκληρου του έργου της Mathilde Monnier. Η σχέση της  με την Αφρική ξεκινά το 1990, όταν εντάσσει στη χορευτική της ομάδα αφρικανούς χορευτές, μεταξύ των οποίων και της Seydou Boro και Salia Sanou από την Μπουργκίνα Φάσο, και δημιουργεί την παράσταση Pour Antigone. Η ταινία «Η συνάντηση», αποκαλύπτει με ποιον τρόπο ο χορός μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για έναν διάλογο μεταξύ ταυτοτήτων και πολιτισμών και πώς μπορεί να ξεπηδήσει μια νέα γλώσσα του σώματος από τη διασταύρωση των δυτικών και των αφρικανικών αντιλήψεων. (Greek Subtitles) Γαλλία


ΦΟΥΑΓΙΕ
                       
19.00-21.45 /on-going-action Scotoma της Maya Dalinsky σε συνεργασία με την Ελλη Βασσάλου.
To Scotoma προσκαλεί τους επισκέπτες να ξαναζήσουν μία ήδη καταγεγραμμένη πορεία και κίνηση στον χώρο του AVDP. Οδηγούμενος από το αναπαραγόμενο βίντεο μίας φορητής κάμερας, ο θεατής ταξιδεύει στην ανοίκεια πραγματικότητα που παράγεται από την μοναδική παραμόρφωση που προκύπτει όταν ψηφιακές και φυσιολογικές λειτουργίες της όρασης συγκρούονται.


20.00 | STRIKE* FULL MOON > Δύο χορευτές, ένας μουσικός και μια graphic designer,  συναντιούνται στη σκηνή για να δημιουργήσουν ένα 20λεπτο έργο αλληλεπίδρασης μεταξύ πραγματικού και εικονικού. Οι χορευτές  κινούν τα γραφικά ενώ κινούνται μέσα κι έξω από αυτά, δημιουργώντας  μια αμφίδρομη σχέση μέσα από την οποία εξελίσσεται μία ιστορία σε έναν ψηφιακό κόσμο. graphic designer Κατερίνα Αντωπούλου: μουσικός: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος: performer: Κική Δευτεραίου: Ειρήνη Τσιμπραγού
Διάρκεια : 20:00


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.15 > σύντομα έργα  videodance

DAD- Direction: Gabrielle Lansner/ Choreography: Gabrielle Lansner/ New York (07.20)

PORCELAINE- Direction: Penelope Morout and Xavier Lucy/ Choreography: Penelope Morout/ Greece (01.31)

MUINA –Direction: Jo Graell/ Choreography: Sofia Pintzou- Davey Dee/ Spain (07.00)

DOLORES- Direction and Choreography: Wang Ramirez/ Germany (03.42)

KORI - Direction: Panos Kostouros/ Choreography: Myrto Grapsa/ Greece (03.20)

WHEN I WILL COME TWICE AND GO ONCE- Direction/ Choreography: Anna Weissenfels Ixchel Mendoza Hernandez/ Germany (12.02)

GRASS- Direction: Philippe Meunier/ Choreography: Audrey Bergeron/ Canada (03.47)

CIE 72 73 – LOIKKA – Direction: Regis Golay/ Choreography: Laurence Yadi & Nicolas Cantillon/ Canada (03.47)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.50 > μικρού μήκους ταινία | HEART BEAT- Direction: Sandhya Daemgen and Leila Jarman/ Choreography: Sandhya Daemgen/ Montage: Sharam Heidari and Leila Jarman/ Music: White Owl Brown/  Germany  (16.38)


ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ν.ΚΕΣΑΝΛΗΣ

21.15 > promenade* Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ χορού και διαφορετικών τεχνών. Πάνω από 15 χορευτές συνυπάρχουν και +δημιουργούν στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών


ΘΕΑΤΡΟ

21.45 > παράσταση χορού | BETELGEZ. Υλικό από την παράσταση των «κι όμως κινείται»  BETELGEZ. Χορός Σουγιουλτζή Χριστίνα Κίνηση/σκηνοθεσία Μουσική Αντωνίου Κλέων Φως Αθανασοπούλου Μαρία. Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ο δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

22.15 > παράσταση χορού | Παράτοπο
Xορογραφία - Σύλληψη- Χορεύουν:  Δήμητρα Σοφού - Έφη Δήμου
Ήχος: Χρήστος Ροζάκης
Φωτισμοί: Μπέτυ Δραμισιώτη


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

18.30  > ντοκιμαντέρ | Jan Fabre – L’homme qui mesure les nuages (2003)/Director: Caroline Haertel et Mirjana Momirovi Country: France , (71.00) Jan Fabre – Ο άνθρωπος που μετράει τα σύννεφα 2003, Σκηνοθεσία: Caroline Haertel και Mirjana Momirovi. Σπινθηροβόλο, ριζοσπαστικό, προκλητικό και γεμάτο χιούμορ, το έργο του Jan Fabre εντάσσεται από τη δεκαετία του ’70 ανάμεσα στην παράδοση και την αβάνγκαρντ. Το ντοκιμαντέρ δείχνει τον σκηνοθέτη την ώρα που δημιουργεί στις πρόβες και παρουσιάζει το έργο του Perroquets et cobayes, που παίχτηκε το Φθινόπωρο του 2002 στο Théâtre de la Ville του Παρισιού. Για την ταινία αυτή ο Jan Fabre συγκέντρωσε και άλλους καλλιτέχνες, που έγιναν «οι σύμμαχοί του στον χώρο της τέχνης».


ΦΟΥΑΓΙΕ

19.45 | STRIKE* > Waveomatics Οι Waveomatics είναι μια ομάδα κατά βάση Breakin, η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στον Έλληνα χορευτή και δάσκαλό μας Νίκο Μπυράκο (Waveomatic), ο οποίος μας άφησε τα Χριστούγεννα του 2012. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους και αυτόνομους χορευτές (Bboys και Poppers), οι οποίοι βρέθηκαν μαζί γι' αυτόν τον κοινό σκοπό και από τότε είναι όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Η πρώτη τους εμφάνιση γίνεται τον Μάιο του 2013 στο Boty Balkans στην Θεσσαλονίκη (Βαλκανικός διαγωνισμός Breakin), όπου βραβεύονται ως το καλύτερο show αλλά και προκρίνονται ως η καλύτερη ομάδα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο BOTY που έλαβε μέρος στο Braunschweig της Γερμανίας τον Οκτώβρη του 2013.


ΦΟΥΑΓΙΕ
                       
19.00-21.45 /on-going-action Scotoma της Maya Dalinsky σε συνεργασία με την Ελλη Βασσάλου.
To Scotoma προσκαλεί τους επισκέπτες να ξαναζήσουν μία ήδη καταγεγραμμένη πορεία και κίνηση στον χώρο του AVDP. Οδηγούμενος από το αναπαραγόμενο βίντεο μίας φορητής κάμερας, ο θεατής ταξιδεύει στην ανοίκεια πραγματικότητα που παράγεται από την μοναδική παραμόρφωση που προκύπτει όταν ψηφιακές και φυσιολογικές λειτουργίες της όρασης συγκρούονται.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.00 > σύντομα έργα  videodance

TRICKY TRIGGER- Direction/ Choreography: Sonia Ntova/ Greece (05.16)

CALLING BACK -Direction/ Choreography: BARBARA ALEXOPOULOU/ Greece (04.00)

TRANSFORMATION- Direction: Florinda Verrier/ Choreography: Aldana Queirolo/ Buenos Aires (04.56)

CONTACT – LOIKKA - Director: Mitchell Rose/ Choreographers: Jamey Hampton and Ashley Roland/ USA (03.14)

WHITE NIGHTS- Direction: Nuno Escudeiro/ Choreography: Nuno Escudeiro/ Finland (05.42)

PAINTED- Direction: Duncan McDowall/ Choreography: Dorotea Saykaly/ Canada (05.13)

FRAGMENTS- Direction: Eva Vaslamatzi/ Choreography: Bilio Marneli/ Greece (05.49)

TRIPTYCH FOR AN UNBALANCED SOCIETY- Direction: Ana Cembrero Coca and Jorge Piquer Rodriguez/ Choreography: Ana Cembrero Coca/ Spain (06.57)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.45 > μικρού μήκους ταινία | STILLNESS EXPRESS (2013)- Direction: Vaya Tsiouvropoulou/ Choreography: Athanasia Kanellopoulou/Greece (18.30)
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ν.ΚΕΣΑΝΛΗΣ

21.15 > promenade* Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ χορού και διαφορετικών τεχνών. Πάνω από 15 χορευτές συνυπάρχουν και +δημιουργούν στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.


ΘΕΑΤΡΟ

21.45 >  παράσταση χορού | BETELGEZ. Υλικό από την παράσταση της ομάδας «κι όμως κινείται»  BETELGEZ. Χορός Σουγιουλτζή Χριστίνα Κίνηση/σκηνοθεσία Μουσική Αντωνίου Κλέων Φως Αθανασοπούλου Μαρία. Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ο δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

22.15 > παράσταση χορού | Closing Time (14.00)
Thomas Freundlich (Φινλανδία)

Closing Time είναι ένα χοροθεατρικό σόλο για μία καλοκαιρινή βραδιά που δεν ολοκληρώνεται έστι όπως είχε προγραμματιστεί... Ο κύριος χαρακτήρας, ένας τύπος ταλαιπωρημένος από τις κοινωνικές συνευρέσεις, είναι το αρχέτυπο του Φινλανδού, που προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία του, ενώ πλέει σε μία ομίχλη από αλκοόλ και αποτυχημένες ρομαντικές περιπέτειες. Με λακωνικό χιούμορ και ευδιάκριτα φινλανδική ευαισθησία, το έργο είναι ένα κωμικοτραγικό, αλλά και μία πραγματικότητα της νυχτερινής ζωής της Φινλανδίας, ενώ συνοδεύεται από υποβλητικές ρετρό αποχρώσεις της φινλανδικής λαϊκής χορευτικής μουσικής προηγούμενων δεκαετιών.

Χορογραφία & Απόδοση Thomas Freundlich Μουσική HumppAvanti!,
Rauli Badding Somerjoki Voiceover Thomas Freundlich, Pia Lunkka
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Solo-Χορός-Θέατρο, Στουτγκάρδη, Γερμανία, 14 Μάρτη 2013.


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

18.00 > KICK-STARTERS
AfFect' – Choreography & Direction: Maria Mantia Papathanasiou / Greece (3.39)
A true story  - Direction: Pantelis Makkas  / Choreography: Anastasia Brouzioti/Greece (4.20)
safe-land - Direction: Nadi Gogoulou / Choreography : Ioanna Paraskevopoulou / Greece (5.44)
From Inside Out and Back Again - Direction: Natassa Marga Katsika/ Choreography: Em.Exit
& the dancers /Greece (07.05)

VIA IMPERVIA - Direction: Sofoklis Kiourtzoglou/ Choreography: Vergina Tsiloni/Greece (00.54)

Feet - Direction: Intravenous/ Choreography: Thalia Mari Papadopoulou/Greece(03.50)
Genesis - Direction: Panos Michos & Dimitra Samara/ Choreography: Dimitra Samara/Greece (05.32)
Un día  - Direction: Evripidis Makris/ Choreography: Korina Kokkali/ Chrysoula Tsipa. /Greece (4.09)
διά + λόγος - Direction: Elena Papageorgiou/ Choreography: Naya Nikolaou & Stavrina Paschalaki/Greece (05.27)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

19.00 > ντοκιμαντέρ | DANSE LA DANSE - NACHO DUATO (2012)-Director: Alain Deymier/ Spain (66.00). Η θητεία του καταξιωμένου χορευτή και χορογράφου Νάτσο Ντουάτο στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θιάσου ήταν συνώνυμη της καινοτομίας, καθώς στο ρεπερτόριο εντάχθηκαν σύγχρονες χορογραφίες. Στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Μπαλέτου σήμερα βρίσκεται ο Ερβέ Παλίτο. Ο καταξιωμένος Ισπανός χορογράφος Νάτσο Ντουάτο, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, από το 1990 έως το 2010.


ΦΟΥΑΓΙΕ

20.15 | STRIKE* > fragments of “Sundays” Τίτλος: θραύσματα “Κυριακών”  Ομάδα: Κόκκου Ροιής Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιώργος Ταμιωλάκης, Εμμανουέλλα Κορκή, Χρήστος Ροζάκης,“Είμαι η Κυριακή. Κάτω από έναν λοξό ήλιο, ένας βόρειος άνεμος πνέει και μου χρυσώνει τα μάτια, κοκκινίζει τα χέρια και φέρνει κοντά μου όλες τις χάρτινες μελωδίες. Σαν Κυριακή έλεγαν πως φεύγω και έρχομαι κάθε επτά. Τελευταία δεν ξέρω αν γεννήθηκα, μεγάλωσα, γέρασα ή πέθανα. Η αν όλα αυτά τα κάνω ταυτόχρονα.”
Αποσπάσματα από την καινούργια παράσταση της ομάδας “Κόκκους Ροιής”.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.30  > σύντομα έργα  videodance

BATTLE OF MARATHON A.C.- Direction: Alexiou Sachinis Christopoulos/ Choreography: Eirini Alexiou/ Greece (07.14)

LAS TAREAS- Direction: Ginis Christos/ Choreography: Koukouzeli Ioulia/ Greece (02.46)

FALL-Direction: Ana Cembrero Coca and Jorge Piquer Rodriguez/ Choreography: Ana Cembrero and Lia Chamilothori/ Spain (01.21)

CARTOGRAPHIE 11 - EN ONZE- CARTOGRAPHIES- Direction: Philippe Saire/ Choreography: Philippe Saire/France(09.10)

AMOR  & PSYCHE- Direction/ Choreography: WangRamirez/ France (03.07)

FACE AU MUR- Direction: Penelope Morout/ Choreography: Penelope Morout/ Greece (05.09)

COQUINO- LOIKKA - Concept & Animation: Jef le Bars/ France (02.19)

STATE OF MIND 2 - Direction/ Choreography: Harry Koushos/ Cyprus (02:29)

BRIEF CANDLE- Direction: Duncan McDowall/ Choreography: Dorotea Saykaly/ Canada (06.17)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

21.10 > μικρού μήκους ταινία | HAPPY MEDIUM (2014) - Directors: Chrysanthi Badeka and Konstandinos Rizos /Choreography: Konsandinos Rizos/ Montage: Chrysanthi Badeka/Music: Sequence Theory Project/ Greece (18.00)


ΘΕΑΤΡΟ

21.30  > παράσταση χορού | FULL MOON > Δύο χορευτές ένας μουσικός και μία graphic designer, συναντιούνται στη σκηνή για να δημιουργήσουν ένα έργο αλληλεπίδρασης μεταξύ πραγματικού και εικονικού. Οι χορευτές  κινούν τα γραφικά ενώ κινούνται  μέσα και έξω από αυτά, δημιουργώντας  μια αμφύδρομη σχέση  μεσα από την οποία εξελίσσεται μία ιστορία σε έναν  ψηφιακό  κόσμο. graphic designer Κατερίνα Αντωπούλου μουσικός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος performer: Κική Δευτεραίου, Ειρήνη Τσιμπραγού

22.00 > παράσταση χορού | Closing Time (14.00)
Thomas Freundlich (Φινλανδία)

Το “Closing Time” είναι ένα χοροθεατρικό σόλο για μία καλοκαιρινή βραδιά που δεν ολοκληρώνεται έτσι όπως είχε προγραμματιστεί... Ο κύριος χαρακτήρας, ένας τύπος ταλαιπωρημένος από τις κοινωνικές συνευρέσεις, είναι το αρχέτυπο του Φινλανδού, που προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία του, ενώ πλέει σε μία ομίχλη από αλκοόλ και αποτυχημένες ρομαντικές περιπέτειες. Με λακωνικό χιούμορ και ευδιάκριτα φινλανδική ευαισθησία, το έργο είναι ένα κωμικοτραγικό, αλλά και μία πραγματικότητα της νυχτερινής ζωής της Φινλανδίας, ενώ συνοδεύεται από υποβλητικές ρετρό αποχρώσεις της φινλανδικής λαϊκής χορευτικής μουσικής προηγούμενων δεκαετιών.

Χορογραφία - Performance Thomas Freundlich Μουσική HumppAvanti!,
Rauli Badding Somerjoki Voiceover Thomas Freundlich, Pia Lunkka
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Solo-Χορός-Θέατρο, Στουτγκάρδη, Γερμανία, 14 Μάρτη 2013.


22.20  > παράσταση-εγκατάσαση | ΤΡΟΠΙΣΜΟΣ
Τροπισμός: βιολογικό φαινόμενο, που υποδεικνύει την ανάπτυξη ή την περιστροφική κίνηση ενός οργανισμού σε απόκριση προς ένα περιβαλλοντικό ερέθισμα.
Το σώμα ετεροκαθορίζεται και αντιδρά στην εναλλαγή του χρώματος και της έντασης του φωτός, αλλοιώνοντας τις αίτιες και τις συνιστώσες της κίνησης. Ημιτονοειδείς συναρτήσεις, παλμοί και συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων αποδομούν και ανασυνθέτουν τη διαδοχικότητα της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, προτείνοντας στον θεατή ένα οπτικό ανάλογο των χρονοφωτογραφιών του Étienne-Jules Marey.
Σκηνοθεσία-Εγκατάσταση Παναγιώτης Τομαράς Χορογραφία-Performance Μυρτώ Δελημιχάλη Μουσική The Anti-Group Communications


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

17.00 > μικρού μήκους ταινία | CINÉTICA- Direction: Ana Cembrero Coca/ Choreography: Ana Cembrero Coca/ Montage: Ana Cembrero Coca
Music: Jorge Piquer Rodriguez and Nil Ramos/ Spain (29.00)

17.30 > ντοκιμαντέρ | Bodies of Resilience- Direction: Jill Woodward/ Choreography: Despina Stamos /Greece (07.41)

17.40 > συνέντευξη | Samuel Lefeuvre (15.00) | Dancetheater.gr.
O Samuel Lefeuvre έχει δουλέψει για την Michelle Anne De Mey στα έργα "Utopie" και "Rainy Dogs". Κατόπιν ξεκίνησε μία μακροχρόνια συνεργασία με τα Ballets C. de la B. σε εμβληματικά έργα των Alain Platel και Lisie Estaras. Εκείνη την περίοδο συναντά τους Carrizo και Chartier, ιδρυτές των Peeping Tom, οι οποίοι τον καλούν να δουλέψει με την ομάδα. Συνεργάζεται μαζί τους στα έργα "Le Salon" και "Les Sous-sol". Επίσης είναι μέλος της γαλλικής κολλεκτίβας Groupe Entorse με την οποία έχει αναπτύξει τα δικά του έργα "Haptein" και "Accidens(ce qui arrive)" με το οποίο περιοδεύει ανά τον κόσμο. Παράλληλα εργάζεται πάνω σε ένα ντουέτο με τον Peter Jasco μέλος των Les Slovaks.


ΦΟΥΑΓΙΕ

18.00 | STRIKE > ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΣΚΤ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

18.30 > DUCK-STEPS_ εκπαιδευτικό πρόγραμμα*
Third Solo | GREEK STATE SCHOOL OF DANCE, 2014

Alice in wonderland
RALLOU MANOY PROFESSIONAL DANCE SCHOOL, 2010

Surat Annisa, 02:10 , GREEK STATE SCHOOL OF DANCE, 2013

Alice in Corinthos Land, 02:20 , THE PLACE, 2009

Closer, 05:15, PETROVA PROFESSIONAL DANCE SCHOOL, 2014

Illusions, 03:52, STUDENTS of 2nd High School Palinis, 2014

Shadows, 02:58, STUDENTS of High School, 2014

A Light Me Up Day of a dancer, 02:46, STUDENTS of High School, 2014

The ones by your side, 11:45 , STUDENTS of 3rd Primary School of Athens, 2013 | program egainst violence

No Sugar, 03:15 | 5 PATHS
Production of BRITISH COUNCIL & GREEK STATE SCHOOL OF DANCE 2004

ΑΡ. ΨΥΓΕΙΟΥ 672593, 03:30 | 5 PATHS
Production of BRITISH COUNCIL & GREEK STATE SCHOOL OF DANCE 2004

ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ, 03:05 | 5 PATHS
Production of BRITISH COUNCIL & GREEK STATE SCHOOL OF DANCE 2004

The Tour, 03:15 | 5 PATHS
Production of BRITISH COUNCIL & GREEK STATE SCHOOL OF DANCE 2004

Escapism, 03:05 | 5 PATHS
Production of BRITISH COUNCIL & GREEK STATE SCHOOL OF DANCE 2004

Orange, 04:03 | SOZO VISIONS in MOTION | intro videodance workshop with Chrysanthi Badeka
 
Bzz ,02:12 Orange, 04:03 | SOZO VISIONS in MOTION | intro videodance workshop with Chrysanthi Badeka

A secret visit, 02:56 Orange, 04:03 | SOZO VISIONS in MOTION | intro videodance workshop with Chrysanthi Badeka

More than Dance, 07:26 Orange, 04:03 | SOZO VISIONS in MOTION | intro videodance workshop with Chrysanthi Badeka


19.30 | σύντομα έργα  videodance

TUNING LOVE- Direction & Choreography : Agullo and Siniarska/ Germany (04.03)

RUIN-Direction/ Choreography :  Saltator Dance Company/ Greece (04.03)

ENDGAME- Direction: Miki Ambrozy/ Choreography: Andreas Chanis/ Belgium  (07.39)

LA PROMENADE- Direction: Christos Ginis/ Choreography: Kalliopi Koutsou/ Greece (01.00)

THE STRONGER- Direction/ Choreography: Gabrielle Lansner/ USA (09.48)
ADVANCE -   LOIKKA  - Direction: Ashley Roland / Choreography: Mitchell Rose and Jamey Hampton / USA (03.00)

CARTOGRAPHIE 10 - LE JARDIN DES COLOMBES - Direction/ Choreography: Philippe Saire
France (07.57)

THERE WILL BE A DAY - Direction: Araceli Lemos/ Choreography: Dimitris Koutsoubas/ Greece (07.12)

ATELIC- Directed: Duckeye/ Choreography: Alexander Whitley/ UK (02.45)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

20.20 > μεγάλου μήκους | CAR MEN- Director: Boris Paval Conen/Choreographer: Jiri Kylian Netherland (61.00) Ασπρόμαυρο φιλμ γυρισμένο σε ένα ορυχείο άνθρακα στην Τσεχική Δημοκρατία από τον Σκηνοθέτη Boris Paval-Conen σε χορογραφία Jiri Kylian και μουσική Bizet. Πρόκειται για έναν «αγώνα δύναμης» (trial of strength) που ξεσπά ανάμεσα στον ερωτοχτυπημένο Don José (Karel Hruška), την Good Samaritan Micaela (Gioconda Barbuto), την γυναίκα-δολοφόνο Escamillo (David Krügel), και την ξελογιάστρα Carmen (Sabine Kupferberg). Ένας άγριος αγώνας αυτοκινήτων με ξεχωριστή χορογραφία χρησιμοποιώντας ως εκφραστικό μέσο κυρίως την γλώσσα του σώματος.


ΘΕΑΤΡΟ

21.30  > παράσταση χορού | FULL MOON > Δύο χορευτές, ένας μουσικός και μια graphic designer, συναντιούνται στη σκηνή για να δημιουργήσουν ένα έργο αλληλεπίδρασης μεταξύ πραγματικού και εικονικού. Οι χορευτές  κινούν τα γραφικά ενώ κινούνται  μέσα και έξω από αυτά, δημιουργώντας  μια αμφίδρομη σχέση μέσα από την οποία εξελίσσεται μία ιστορία σε έναν  ψηφιακό  κόσμο. graphic designer Κατερίνα Αντωπούλου μουσικός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος performer: Κική Δευτεραίου, Ειρήνη Τσιμπραγού

22.00  > φωτιστική εγκατάσταση-παράσταση | ΤΡΟΠΙΣΜΟΣ
Τροπισμός: βιολογικό φαινόμενο, που υποδεικνύει την ανάπτυξη ή την περιστροφική κίνηση ενός οργανισμού σε απόκριση προς ένα περιβαλλοντικό ερέθισμα.
Το σώμα ετεροκαθορίζεται και αντιδρά στην εναλλαγή του χρώματος και της έντασης του φωτός, αλλοιώνοντας τις αίτιες και τις συνιστώσες της κίνησης. Ημιτονοειδείς συναρτήσεις, παλμοί και συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων αποδομούν και ανασυνθέτουν τη διαδοχικότητα της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, προτείνοντας στον θεατή ένα οπτικό ανάλογο των χρονοφωτογραφιών του Étienne-Jules Marey.
Σκηνοθεσία-Εγκατάσταση Παναγιώτης Τομαράς Χορογραφία-Performance Μυρτώ Δελημιχάλη Μουσική The Anti-Group Communications


22.15 > ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  - ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  (ΦΟΥΑΓΙΕ)


Παράλληλες δράσεις - εργαστήρια:

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 9.15 | είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ χορού και διαφορετικών τεχνών, για πρώτη φορά το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT στεγάζεται και συνεργάζεται με το θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, επιχειρώντας να φέρει σε επαφή χορευτές με εικαστικά έργα και το αντίστροφο. Η promenade αφορά μία από τις δράσεις του AVDP2014, δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά και αφορά μία κατάσταση-εγκατάσταση μεταξύ χορευτών και των έργων τέχνης που θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσανλής.  Συμμετέχουν: Χαρά Κότσαλη, Ιωάννα Πρασκευοπούλου, Χριστίνα Μερτζάνη, Αποστολία Παπαδαμάκη, Έντυ Λάμε, Κάντυ Καρρα, Παπαδάκη Λουτσιάνα, Μαρία Φουντούλη, Ειρήνη Αδάμου, Πωλίνα Κρεμαστά, Νάντυ Γώγουλου, Στάθης Παπαναγιωτου, Αναστάσης Καραχανίδης, Ερμής Μαλκότσης, Όλγα Μπρούμα, Γιώργος Ταμιωλάκης, 'Eλενα Σταυροπούλου


Less is more_Ludwig Mies van der Rohe | Μηδέν άγαν_Σόλων | What if less is more?_Debora Hay

Tο Jam στο κυλικείο της  Σχολής Καλών Τεχνών γίνεται η αφορμή για την συνάντηση τεσσάρων μορφών τέχνης. Χορευτές, εικαστικοί, μουσικοί και videο artists βιώνουν  μια  δίωρη  συνύπαρξη, και  στοχεύουν  στην συν-δημιουργία ενός τόπου. Ενός τόπου με όνομα τη φράση τίποτα περιττό.


Την  Πέμπτη  20  Φεβρουαρίου,  17.00-19.00, στα  πλαίσια  του AVDP,  επαναπροσδιορίζουμε  το πολύ στο  λίγο, σε  έναν  αυτοσχεδιασμό κίνησης ήχου κάμερας  και  εικαστικών τεχνών. Το  εγχείρημα  επικίνδυνο, αλλά όπως σε κάθε ανάβαση αυτό που χρειάζεσαι είναι τα απαραίτητα και αγαθή τύχη. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν φέρνουν μαζί τους ένα ποτήρι (κύλιξ) και μέσα του το προσωπικό τους απέριττο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail rkokkous@yahoo.gr


Προς αποφυγήν οποιασδήποτε φθοράς στο χώρο του κυλικείου, τα υλικά που επιτρέπεται να xρησιμοποιηθούν θα δoθούν από τους διοργανωτές του jam. Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία.


ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 19.00-21.45 | ΦΟΥΑΓΙΕ
Scotoma (η μερική παραμόρφωση στο οπτικό πεδίο)
                               
Maya Dalinsky  σε συνεργασία με την Έλλη Βασσάλου. To Scotoma προσκαλεί τους επισκέπτες να ξαναζήσουν μία ήδη καταγεγραμμένη πορεία και κίνηση στον χώρο του AVDP. Οδηγούμενος από το αναπαραγόμενο βίντεο μίας φορητής κάμερας, ο θεατής ταξιδεύει στην ανοίκεια πραγματικότητα που παράγεται από την μοναδική παραμόρφωση που προκύπτει όταν ψηφιακές και φυσιολογικές λειτουργίες της όρασης συγκρούονται.


Σύντομες  performances που διακόπτουν την ροή του κινηματογραφικού προγράμματος.
ΤΕΤΑΡΤΗ > 20.00 > b.all connect.ed.!
ΠΕΜΠΤΗ > 20.00 > FULL MOON
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > 19.45 > Waveomatics
ΣΑΒΒΑΤΟ > 20.15 > fragments of “Sundays”
ΚΥΡΙΑΚΗ > 18.00 > φοιτητές της ΑΣΚΤ


Για πρώτη φορά το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT ανοίγει τις πόρτες του στα πρώτα βήματα μαθητών & φοιτητών, παρουσιάζοντας  τα έργα τους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, την Κυριακή 23/2 στις 6.30μμ.


Σεμινάρια

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗ

Κινησιολογικά μοτίβα και εξέλιξή τους σε φράσεις από το λεξιλόγιο της ομάδας «κι όμως κινείται». Διαχείριση σωματικών καταστάσεων ως προς την τεχνική τη ροή την αντοχή και την τοποθέτηση. Προετοιμασία του σώματος να βρεθεί σε περιοχές υψηλής τάσης και να εμπιστευτεί μη ‘’κανονικούς ‘’ τρόπους λειτουργίας. Εξομάλυνση της γραμμικότητας της άσκησης σε οργανικές φόρμες προσεγγίσιμες από το σώμα στις διάφορες φάσεις της δυνατότητας του. Συνεννόηση και συμπόρευση κινούμενων σωμάτων μέσα σε ροή ακροβατικών διαδρομών. Χορευτική μετάφραση, ως προς τη σχέση Κίνησης-Μουσικής.
Παρασκευή – Σάββατο –Κυριακή  14, 15, 16 Φεβρουαρίου 2014 | 17.00 έως 19.00

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι  (μετρό Κεραμεικός)  
Επικοινωνία: Κώστας Βασιλιάγκος | 6974 969 813, athensvideodanceproject@gmail.com


THOMAS FREUNDLICH (Φινλανδία)
"Spontaneous precision" με τον Τόμας Φρέντλιχ (Χορογράφος, χορευτής, καλ. διευθυντής του LOIKKA)

"Spontaneous precision" (Αυθόρμητη ακρίβεια) - είναι μια πρακτική, με βάση τον δομημένο αυτοσχεδιασμό, που έχει αναπτύξει ο ίδος μέσα από την δουλειά του. Ο στόχος είναι να ζεστάνει και να ανοίξει το σώμα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις διαφορετικές ποιότητες και κατευθύνσεις της κίνησης, διατηρώντας μέσα από μία αβίαστη διαδικασία την ακρίβεια αλλά και την αίσθηση του καινούργιου και του αυθόρμητου. Στο πρώτο μισό του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν την εφαρμογή του "Spontaneous precision",  ενώ στο δεύτερο μισό θα συγκεντρωθούν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας σύντομης  χορογραφίας.


Παρασκευή – Σάββατο 21, 22 Φεβρουαρίου 2014 | 11.00 έως 14.00
Studio Cumana
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Επικοινωνία: Κώστας Βασιλιάγκος | 6974 969 813, athensvideodanceproject@gmail.com
               

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ VIDEODANCE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ

Ανοιχτό εργαστήριο videodance για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ από τους Γιάννη Καρούνη, Εμμανουέλα Κορκή, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρυσάνθη Μπαδέκα και Χρήστο Ροζάκη. ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16/02
Θέατρο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών | 13.00-16.00
Επικοινωνία: Βασίλης Βλασταράς | 6973 101 463, vvlastaras@gmail.com



ATHENS VIDEO DANCE PROJECT 2014

Οργάνωση - Παραγωγή – Επιμέλεια προγράμματος > Team Progressive
Κώστας Βασιλιάγκος - Γιάννης Καρούνης - Χρυσάνθη Μπαδέκα
Βοηθός Παραγωγής - Νικόλ Κοϊμτζή
Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος – Ελένη Καρόζη
Υπεύθυνη επικοινωνίας  - Νοβάκοβιτς Έλενα
Έντυπος Σχεδιασμός - Κωνσταντίνος Ρίζος
Οργάνωση jam – Ομάδα Κόκκου Ροιής (Εμ.Κορκή, Αν.Μαραθάκη, Χ.Ροζάκης)
Συντονισμός Εθελοντών - Ελεάννα Ψωμιάδου
Όλοι οι διαγωνισμοί με προσκλήσεις του culturenow.gr

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Θέατρο Σχολής Καλών Τεχνών

Ημερομηνία: 19-23 Φεβρουαρίου 2014

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος για κάθε ημέρα 8€
Δωρεάν είσοδο για τους φοιτητές της σχολής καλών τεχνών και για τους δημιουργούς καλλιτέχνες  που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ .
   
Πληροφορίες: www.athensvideodanceproject.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...