Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» του Ευθύμη Φιλίππου


Στο Θέατρο Άβατον Από 31 Οκτωβρίου, 2012


Μπορούμε πάντα να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Το αληθινό από το φανταστικό; Και ποιες είναι οι αναφορές στη ζωή μας που μένουν πάντα ίδιες σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε;

Ένα θεατρικό έργο, βασισμένο στο βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου, από την ομάδα Katayisteater, με αναφορές στο σύγχρονο άνθρωπο και τις εσωτερικές αναζητήσεις του. Μέσα από ένα διάλογο γρήγορο, ασύνδετο αλλά λογικό μέσα στην ανακολουθία του, μια συνομιλία σαν παρτίδα τένις όπου ένας πρέπει να είναι ο κερδισμένος, ανακαλύπτουμε τις εσωτερικές πτυχές ενός εγώ  που όλοι κρύβουμε μέσα μας. 
Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Τετάρτη και Πέπμτη (από 31 Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» του Ευθύμη Φιλίππου – σεναριογράφου των έργων «Κυνόδοντας», «L» και «Άλπεις».
Δύο άνθρωποι συνομιλούν. Οικογένεια, σχέσεις, ενδιαφέροντα φαίνεται να απασχολούν τη συζήτηση τους. Παίζουν λεκτικά παιχνίδια, προσπαθούν να ορίσουν ποιοι είναι  και τι έχουν βιώσει και αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο.
Ένα κείμενο που παραπέμπει σε εσωτερικό διάλογο, όπου ο Ευθύμης Φιλίππου θίγει συνθήκες και κλισέ που έχουν κατακλύσει την κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα. Μια ρεαλιστική προσέγγιση μέσα στην ασυνδετότητα που όλοι βιώνουμε γύρω μας και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Ταυτότητα  της παράστασης
Κείμενo: Ευθύμης Φιλίππου  
Σκηνοθεσία: Katayisteater  
Σκηνικά- Κοστούμια: Δήμητρα Τσαγγούρη  
Φωτισμοί: Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς
 Φωτογραφία: Δημήτρης Γκιούλος, Βασίλης Ζαβέρδας
 Βίντεο: Δημήτρης Γκιούλος, Πέτρος Κολοτούρος
  
Μουσική Επιμέλεια : Katayisteater
 Παίζουν: Νόρα Δημοπούλου, Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς
           
Πληροφορίες:
Kάθε Τετάρτη και Πέμπτη   
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.
Ώρα έναρξης: 21.15
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3412689, 698 1982591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...