Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη


Στο Θέατρο Άβατον 

Πώς μπορεί να ανατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή ενός ανθρώπου όταν μαθαίνει ότι του απομένουν λίγες μέρες ζωής; Είναι οι σχέσεις του αρκετά δυνατές ώστε να αντέξουν αυτό το χτύπημα; Και αν όλα καταρρεύσουν, υπάρχει αρκετός χρόνος για μια νέα αρχή;
Μια διαφορετική και ιδιαίτερη ματιά πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου όλα επαναπροσδιορίζονται και αλλάζουν. Μέσα από ένα άμεσο και στοχευμένο λόγο, αναδεικνύονται οι ανησυχίες και τα προβλήματα του σημερινού Έλληνα, όλα εκείνα που βγαίνουν στην επιφάνεια εξαιτίας των δεδομένων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. 
Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (από 2 Νοεμβρίου 2012 έως 28 Απριλίου  2013), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη – εμπνευσμένο από το γνωστό γκράφιτι στους τοίχους της Αθήνας.
Ο κεντρικός ήρωας του έργου, ο Φωκίωνας, αναγκάζεται να κάνει τον απολογισμό της ζωής του αφού μαθαίνει πως του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Τα χρέη του δεν ανατρέπουν μόνο την οικονομική του κατάσταση αλλά και τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του, αναγκάζοντάς τον να περιφέρεται στους δρόμους γράφοντας παντού τη λέξη «Βασανίζομαι».
Μια βαθιά εξομολόγηση, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση, μια μαύρη κωμωδία που ο Αντώνης Τσιπιανίτης εμπνεύστηκε από το γνωστό γκράφιτι που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της Αθήνας και των όσων ζούμε τα τελευταία χρόνια.


Ταυτότητα  της παράστασης
Κείμενo: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Χαραλάμπους
Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου
Μουσική : Ιωάννης Παπλωματάς

Παίζουν: Περικλής Λιανός, Βαγγέλης Λιοδάκης Ελένη Φίλιππα, Ιωάννα Χαλιαμπάλια, Γιάννης Μωραίτης
           

Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Πληροφορίες:
Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου 2012
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 80΄
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3412689, 698 1982591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...