Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Eρευνητικό δρώμενο πάνω στο συναίσθημα του Φόβου.

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πληγές… Που πονάνε… Όμως οι Έλληνες φοβούνται τον πόνο και προσπαθούν να τον αποφύγουν! Αντί να τον γιατρέψουν, προσπαθούν να τον ξεγελάσουν! Κάνουν καραγκιοζιλίκια, παίρνουν πόζες, το ρίχνουν στο τσιφτετέλι, στα κοσμικά, στα κομματικά. Φοβούνται να αντικρίσουν κατάφατσα τον πόνο, τα προβλήματά τους, τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους. Ποτέ λαός δε φοβήθηκε τον εαυτό του, περισσότερο απ’ ο,τι ο νεοέλληνας. Όμως ο πόνος εξορκίζεται με τον πόνο! Αν τον αντικρίσεις κατάματα, αποκτάς αυτογνωσία, εξανθρωπίζεσαι

Ποταμίτης Δ.

[project 1] Φ Ο Β Ο Σ

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος - θυμός - θλίψη - χαρά - αγωνία) θα προκύψει ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής, σε μια ορισμένη εποχή (2012-2013), όλων των ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους; Σε σχέση με το κάθε συναίσθημα.

[PROJECT 1] Φ Ο Β Ο Σ

Συναίσθημα Φόβος \ Κατεύθυνση Βόρεια\ Στοιχείο Νερό \Εποχή Χειμώνας\ Χρώμα Μαύρο
Πρώτο ερευνητικό τριήμερο - Συναίσθημα Φόβος.

Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν.

Με υλικό παρατήρησης τις βιολογικές και ψυχαναλυτικές εκφάνσεις του φόβου , ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο για φόντο , αυτοσχεδιάζουμε και συνθέτουμε μια διαδρομή θέτοντας ερωτήματα.

Σε κάθε Επιλογή συνυπάρχει και ο φόβος.
Σε κάθε Φόβο συνυπάρχει η θέληση για ζωή.
Σε κάθε ζωή υπάρχει η θέληση;

Κινηματογραφιστές\ηθοποιοί\χορευτές\μουσικοί\εκπαιδευτικοί\φωτογραφοι\

ΧΩΡΟΣ

Φυσικό σκηνικό, μη θεατρικός χώρος
Το πρώην δυτικό αεροδρόμιο , στο Ελληνικό.

Το κτίριο του δυτικού αεροδρομίου ζωντανεύει ξανά δίνοντας μία άλλη προοπτική στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Με όχημα τις τέχνες, ένας χώρος βιωμένος και με πλούσιες μνήμες αποκτά νέες σημασίες. Σε μία εποχή βαθειάς κρίσης, η ενεργοποίηση του κτιρίου του πρώην δυτικού αεροδρομίου μας βάζει να αναμετρηθούμε με τους φόβους μας, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και ταυτόχρονα να αναλογιστούμε, ανάμεσα σε άλλα, για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου.

ΧΡΟΝΟΣ
28, 29 και 30 Σεπτέμβρη
Παρ 17:00
Σαβ 13:00 , 17:00
Κυρ 13:00 , 17:00

Είσοδος ελεύθερη
(περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Στα πλαίσια του "2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό” της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) και το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.


Promo video παράστασης https://vimeo.com/47679872

Interview nomadesartcore https://vimeo.com/47658422

Για την στήριξη του project http://www.groopio.com/el/projects/display/94/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...