Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φεστιβάλ «Νύχτες Nova Pars 6»

Φεστιβάλ νέων ομάδων και δημιουργών - 6ος Χρόνος - Πολυχώρος τέχνης ALTERA PARS

Φεστιβάλ «Νύχτες Nova Pars 6» 17 - 30 Σεπτεμβρίου 2012 


O θεατρικός οργανισμός Altera pars διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Νύχτες Nova pars, με συμμετοχή ομάδων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών, που έχουν εργαστεί πάνω σ’ ένα καλλιτεχνικό project, ή έχουν δουλειά σε εξέλιξη (work in progress) με άξονα το θέατρο, το χορό, τη μουσική, κα.

Το Φεστιβάλ Nova Pars αποτελεί μια προτοβουλία της ομάδας Altera Pars και καθιερώνεται σε ετήσια βάση μετά την πενταετή επιτυχία του.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα

Στόχοι του εγχειρήματος:

• Να προωθείται η συνεύρεση και συνεργασία νέων δημιουργών.

• Να δίνεται δυνατότητα σε σχήματα να παρουσιάζουν τα καλλιτεχνικά τους
  σχέδια.

• Να ενισχύεται η παρουσία τους στον χώρο του θεάματος.
• Να υπάρχει ουσιαστική ανταλλαγή καλλιτεχνικής αναζήτησης και δημιουργίας.

Με γνώμονα την ανήσυχη και ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, τα προηγούμενα χρόνια της διοργάνωσης του φεστιβάλ, πήραν μέρος περίπου 100 ομάδες και δημιουργοί, οι οποίοι παρουσίασαν την δουλειά τους στον πολυχώρο Τέχνης Altera pars.

Επαγγελματικές αλλά και ερασιτεχνικές ομάδες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, solo performers, εικαστικοί, επέδειξαν ευγενή άμιλλα, ζωντάνια , φαντασία και καταξίωσαν ή ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ.
Τέχνη: ανάταση - ανάκαμψη - αντίσταση - ανάσα
Η νέα πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε είναι γνωστή σε όλους μας. Μια πραγματικότητα χωρίς αξίες, χωρίς όνειρα, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς ελπίδα καθώς οι ανάγκες για την κάλυψη των πρακτικών αναγκών και της επιβίωσης έχουν σκοτώσει κάθε όραμα. Ωστόσο όλοι μας διψάμε για αλλαγή… μια αλλαγή που θα έρθει μόνο από την πραγμάτωση του ονειρικού…

Σε περιόδους κρίσης η τέχνη δεν παύει να υπάρχει, αντιθέτως είναι μια φυγή από την καθημερινότητα.Μπορεί να μη γεμίζει άδεια στομάχια… αλλά γεμίζει την ψυχή μας, τονώνει άδεια βλέμματα… εκεί που όλα τα άλλα δείχνουν να καταρρέουν. Και ως μορφή αντίστασης καλείται να παίξει σήμερα τον ιστορικό της ρόλο.

Η τέχνη μπορεί να μη γεμίζει άδεια στομάχια… αλλά γεμίζει την ψυχή μας, τονώνει άδεια βλέμματα… εκεί που όλα τα άλλα δείχνουν να καταρρέουν. Και ως μορφή αντίστασης καλείται να παίξει στο σήμερα τον ιστορικό της ρόλο.

Μπορεί να μιλήσει … ακόμα και όταν όλοι σιωπούν … Οι μέρες που έρχονται χρειάζονται χρώμα… τραγούδι… διέξοδο… ανάταση… οράματα… Ως καλλιτέχνες και δημιουργοί, οφείλουμε να αντισταθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Να αντισταθούμε στην ισοπέδωση , να ορθώσουμε ανάστημα…. να διεκδικήσουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση, ώστε να αναδυθούμε πιο δυνατοί …

Ας εκφραστούμε με όπλο την αγάπη για την τέχνη μας…

Ας δώσουμε από τη δική μας πλευρά… μια ανάσα ζωής… και αισιοδοξίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...