Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα Βέλγικα», το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου, με τρεις συναυλίες στην Αττική και το Ανατολικό Αιγαίο.


Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος, ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας, ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου), στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου) και στο θέατρο του Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου).

Ο κλαρινετίστας Hedwig Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize, International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες. Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς σεμιναρίου και φεστιβάλ "Julian Menendez” της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το 1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Larisa Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Renato Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους Πάτμου και Σάμου
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...