Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχονται οι «Ακόλαστες Εσπερίδες» από την Κέρκυρα

Εδώ και δύο χρόνια η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια ζει και δουλεύει στην Κέρκυρα. Εχει εγκατασταθεί στον τόπο καταγωγής της, κατοικεί εκτός πόλης του νησιού και παραδίδει μαθήματα υποκριτικής σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. 


Παράλληλα καλλιεργεί τη γη, φυτεύει τους σπόρους της, παράγει τα προϊόντα για τη δική της καθημερινότητα αλλά παράλληλα φτιάχνει και πουλάει μαρμελάδες, σάλτσες και κυρίως λιαστές ντομάτες…. Παρέα της έχει δώδεκα γάτες….

Στα μέσα Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα, για να παρουσιάσει έναν μονόλογο, τον οποίο ξεκίνησε να διδάσκει στους κερκυραίους μαθητές της και στο τέλος τον έκανε παράσταση. Σε δική της σκηνοθεσία λοιπόν θα δούμε τις «Ακόλαστες Εσπερίδες» του Ανδρέα Στάικου, όπου η ίδια έχει ράψει το κοστούμι, έχει φτιάξει το σκηνικό κι έχει επιμεληθεί τη μουσική. Το έργο που παίχθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα, στην Πάτρα και αλλού, θα παίζεται τρία Δευτερότριτα στο θέατρο Beton 7 ξεκινώντας από τις 14-15/10 (21-22/10 και 28-29/10).

Αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου και από τις ηθοποιούς της νεώτερης γενιάς που πρόλαβαν για δασκάλους τους τα ιερά τέρατα του παρελθόντος, η Ναταλία Καποδίστρια διδάχθηκε από τον Αλέξη Μινωτή, τη Μαίρη Αρώνη, τον Τάσο Λιγνάδη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη….

«Διδάσκω στα εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ για τους ντόπιους. Εχω τρία τμήματα και μια μεγάλη γκάμα ηλικιών. Από τελειόφοιτους τους σχολείου ως ώριμους ερασιτέχνες του θεάτρου», λέει για τους μαθητές της, χωρίς να κρύβει την αγάπη της για εκείνους και τη συγκίνηση που της προκαλεί η δική τους αγάπη για το θέατρο.

Οι «Ακόλαστες Εσπερίδες» προέκυψαν από την αναζήτηση της Ναταλίας Καποδίστρια για  ωραίους γυναικείους ρόλους, ώστε να τους δουλέψει με τους μαθητές της. Στη συνέχεια ήρθε, αυτονόητα και λόγω συνθηκών η σκηνοθεσία. «Μου αρέσει αυτό που ανακάλυψα με την παράσταση. Γιατί είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι σκηνοθέτες, αλλά για μένα το να έχω την πλήρη εικόνα μιας δουλειάς και παράλληλα την υπομονή να την φτάσω ως το τέλος, είναι κάτι μοναδικό. Βρίσκω μαγικό να έχεις την εικόνα του όλου».

Με ένα τραπέζι επί σκηνής ως βασικό συστατικό της παράστασης, η Ναταλία Καποδίστρια υποδύεται την ερωμένη ενός συγγραφέα, που δεν υπάρχει πια. Η ίδια χρησιμοποιεί τις επιστολές του για να διηγηθεί τη ζωή τους…. Κι η ζωή τους κρύβει έρωτα, πάθος, και ακολασίες…

«Όχι, δεν άφησα το θέατρο», μου λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. «Είναι πολύ προσωπική υπόθεση η υποκριτική και το πώς θα υπάρξεις μέσα στο θέατρο. Είμαι εκεί όπου με χρειάζεται το θέατρο», καταλήγει  και το εννοεί….

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Ακόλαστες Εσπερίδες» του Ανδρέα Στάικου. Με την Ναταλία Καποδίστρια.   Σκηνοθεσία - σκηνογραφία - μουσική επιμέλεια:  Ναταλία  Καποδίστρια. Φωτισμοί - μίξη ήχων: Ιάσονας Χάμιλτον- Φάουλ.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7
Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 210-7512625
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (14-15, 21-22, 28-29/10)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...