Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ» της Λείας Βιτάλη


Έναρξη : Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013


Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη,  από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 κάθε Σάββατο και Κυριακή, το καινούργιο έργο της Λείας Βιτάλη, «ζεϊμπέκικο» σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.

Στους ρυθμούς του  ζεϊμπέκικου –του χορού που αναμετριέται με το θάνατο- το έργο μιλάει για τον έρωτα, το πάθος, την καταστροφή, εκείνη την Ελλάδα που ετοίμασε το σήμερα, μέσα από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ, που κυνηγήθηκε και απογειώθηκε, που έκανε τον εαυτό του παρανάλωμα του πάθους, σφραγίζοντας την εποχή του και φέρνοντας ο ίδιος πάνω του τη σφραγίδα της ιστορίας.

Σε μια Ελλάδα που  συνεχώς επαναλαμβάνει τα λάθη της, ένας ασυμβίβαστος καλλιτέχνης (Γιώργος  Νινιός) αντιστέκεται στο σύστημα  με τη ζωή και τα τραγούδια του και βιώνει ακραίες καταστάσεις, ενώ το μόνο που αναζητά με πάθος είναι η αγάπη. Όταν όμως όσοι δεν αντέχουν την αλήθεια τον αρνούνται, εκείνος ξεπερνάει τα όρια και σηκώνει το όπλο του. Ποιόν σημαδεύει; Αυτούς που τον απαξίωσαν ή τον ίδιο του τον εαυτό; Το μυστικό του, που το κρατά καλά κλεισμένο στο χρυσό σημειωματάριο της φυλακής, θα αποκαλυφθεί από τη γυναίκα που η αγάπη της, αν και μεγάλη, δεν ήταν αρκετή για εκείνον, που στη ζωή του τα ήθελε όλα. Και είναι αυτό το μυστικό που θα φέρει τελικά την αγάπη σ’ αυτούς που ο ίδιος ήθελε να τον αγαπούν.

Άλλοτε άγριο και  σκληρό, άλλοτε ανάλαφρο και τρυφερό  με καυστικό χιούμορ, το «Ζεϊμπέκικο», το νέο έργο της Λείας Βιτάλη, καθρεφτίζει την αλήθεια της  ελληνικής ψυχής και θέτει  καίρια ερωτήματα για τις αξίες  της νέας πραγματικότητας.

Το «Ζεϊμπέκικο» πρωτοπαρουσιάστηκε με τη μορφή Αναλογίου στο Φεστιβάλ Αναγνώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Μάιος 2013) με μεγάλη επιτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής

Σκηνικά – Κοστούμια : Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Νινιός

Φωτισμοί : Στέφανος Κοπανάκης

Βίντεο : Γρηγόρης Χατζάκης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κατσούλη 

Στη παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική.


Πρόγραμμα Παραστάσεων

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ  ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :                                                                                          

Σάββατο :  21:15

Κυριακή :                   20:00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Σάββατο : Κανονικό 15 €, Φοιτητικό, νεανικό, συνταξιοδοτικό, 10 €

Κυριακή : 10 €   Γενική είσοδος

Άνεργοι : 5 € ( Με επίδειξη της κάρτας ανεργίας )    

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330

studiomavromihali@gmail.com

www.studiomavromihali.gr

Υπεύθυνος : Φώτης Μακρής, τηλ. 6972556344

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...