Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δήμος Νέας Σμύρνης: Πληθώρα αφιερωμάτων με αναφορά στα κορυφαία σύμβολα της Σμύρνης

Μεγάλο γεγονός στο φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η ένταξη ντοκιμαντέρ, προβολών ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, ιστορικών και εικαστικών εκθέσεων αφιερωμένα στην Σμύρνη, αφού φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.

Στους τρεις χρονικά κύκλους που θα διαρκέσει το ετήσιο πολιτιστικό αφιέρωμά, θα παρουσιαστούν είδη και μορφές πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστά­σεις, λογοτεχνικές βραδιές και βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις ιστορι­κών αλλά και εικαστικών εκθέσεων καλλιτεχνών από τη Σμύρνη, διαλέξεις και αφιερωμάτων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που θα αναφέρονται στα κορυφαία σύμβολα της Σμύρνης.

Το πρόγραμμά θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλίες με λαϊκά, ρεμπέτικα και αστικά τραγούδια της Σμύρνης από τον Μπάμπη Τσέρτο και την Μαριώ, το θεατρικό «Αγγέλα Παπάζογλου», στο οποίο η Άννα Βαγενά μας ταξιδεύει στην νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από τα μάτια της Σμυρνιάς τραγουδίστριας, Αγγέλας Παπάζογλου, την προβολή της ταινίας «1922» του Νίκου Κούνδουρου και του ντοκιμαντέρ «Από την οδό Ελ.Βενιζέλου στην οδό Κεμάλ Ατατούρκ».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν,(φωτό) δήλωσε σχετικά:«Για την πραγματοποίηση αυτού του πολυεπίπεδου αφιερώματος μόχθησαν πολλοί άνθρωποι που άμεσα ή έμμεσα έχουν δεσμούς και αγάπη με τη Σμύρνη καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν επιδιώκει ούτε γιορτές ούτε μνημόσυνα. Ανιχνεύει και ανακαλεί, με διάθεση επικαιροποίησης, όλο τον πλούτο των πολιτιστικών, πνευματικών και κοινωνικών αποσταγμάτων του Μικρασιατικού Ελληνισμού μέσα και από την άσβεστη και αδέκαστη ματιά της ιστορίας. Αναδεικνύει, επίσης, και παρουσιάζει, εκφράσεις πολιτισμού και τέχνης εμπνευσμένες από την εποποιία της ζωής και την οδύνη του τέλους στα Μικρασιατικά παράλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...