Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 DUO FINA @ HALF NOTE Finas Film Songs


Το Half Note υποδέχεται και πάλι τους αδερφούς Φίνα, την Κυριακή 7 Απριλίου.

Το περίφημο λυρικό ντουέτο, ύστερα από την πολύ επιτυχημένη του εμφάνιση τον περασμένο Ιανουάριο, επιστρέφει στη σκηνή του γνωστού αθηναϊκού κλαμπ, παρουσιάζοντας για δεύτερη φορά τα “Finas Film Songs”. Ένα μουσικό οδοιπορικό με τα ωραιότερα αμερικάνικα και ελληνικά κινηματογραφικά τραγούδια, με τις βαθιές λυρικές φωνές των δύο δίδυμων τενόρων.

Οι αδερφοί Γιάννης και Τάκης Φίνα έχουν χαρακτηριστεί ως μοναδικό φαινόμενο δίδυμων τενόρων και πιανιστών με κοινή καριέρα και έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Η άψογη τεχνική  της φωνής τους, σε συνδυασμό με τις χαρισματικές εκφραστικές τους δυνατότητες και την θεατρική τους παρουσία, συνθέτουν ένα σπάνιο ντουέτο στα μουσικά δρώμενα. Συχνά παρουσιάζουν ιδιαίτερα μουσικά shows τα οποία σκηνοθετούν οι ίδιοι, με έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, του χιούμορ και της ανατροπής.

Μαζί τους, οι πιανίστες Δημήτρης Μπουζάνης και Θάνος Μαργέτης.



DUO FINA (Τάκης και Γιάννης Φίνας) βιογραφικό
Τα δίδυμα αδέρφια Τάκης  και Γιάννης Φίνας γεννήθηκαν στην Γερμανία. Ολοκλήρωσαν σπουδές πιάνου και κλασικού τραγουδιού στα ωδεία: Εθνικό, Σύγχρονο και Νέα Τέχνη Αθηνών με καθηγητές τους Χριστίνα Τερτίπη, Σταμάτη Μπερή και Γιώργο Ζερβάνο, αποφοιτώντας με πρώτα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για τις εξαιρετικές τους πιανιστικές και φωνητικές ικανότητες. Είναι επίσης διπλωματούχοι τραγουδιστές του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου.

Η καλλιτεχνική τους πορεία – πάντα ως ντουέτο – περιλαμβάνει πολυάριθμα ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ηχογραφήσεις, εμφανίσεις και συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές, συμμετοχές στο θέατρο και την όπερα. Ως σολίστ, έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Όπερα Θεσσαλονίκης, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και σε πλήθος συναυλιακών χώρων και έχουν συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα και Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.).

Οι δύο καλλιτέχνες, πραγματοποιούν περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική. Οι συχνές εμφανίσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Ν. Υόρκη, Αριζόνα, Ν. Τζέρσευ, Πενσυλβάνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουεαρ), συνοδεύονται από τα θερμότερα σχόλια του αμερικάνικου τύπου. Τον Απρίλιο του 2006, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της Ρώμης – για πρώτη φορά σε έλληνες λυρικούς τραγουδιστές – πραγματοποίησαν κοντσέρτο στην ιστορική πλατεία Di Spagna, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από την Ιταλική Κρατική Τηλεόραση κι απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές για την ερμηνεία τους στο ιταλικό Bell Canto. Κατόπιν τούτου, ο σύλλογος του ιστορικού κέντρου της Ρώμης τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη του.

Τα αδέρφια  Φίνα έχουν χαρακτηριστεί ως οι παγκοσμίως μοναδικοί δίδυμοι τενόροι και πιανίστες με κοινή καλλιτεχνική καριέρα και πραγματοποιούν ως ντουέτο ανατρεπτικές εμφανίσεις που ξεσηκώνουν κοινό και μουσικοκριτικούς.




ΕΝΑΡΞΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ / τραπέζι: 10, 15€

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310  ǀ viva.gr– 13855 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...