Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το ΜΚΗΛ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 – 2013, συνεχίζει το πολιτιστικό πρόγραμμα του με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα φέτος εστιάζονται στις μόνιμες συλλογές με θέματα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Το μοναδικό Μουσείο Σύγχρονου Κοσμήματος στο κόσμο προσεγγίζει δημιουργικά τους νέους για να δώσει το έναυσμα, στη νέα δημιουργία και παραγωγή για το μέλλον.

Παράλληλα, με την έμφαση στο μάθημα της Ιστορίας του σχολικού προγράμματος και τη μακρόχρονη παράδοση της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, το ΜΚΗΛ παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα. Για τους μαθητές της στ’ Δημοτικού έως και της α’ Λυκείου, το ΜΚΗΛ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς μετατρέπει τους μαθητές σε ‘νεαρούς αρχαιολόγους’. Το εκπληκτικό και πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα εισάγει τα παιδιά στις αρχές της επιστήμης αλλά και τους ευαισθητοποιεί γύρω από ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς και φλέγοντα θέματα, όπως αυτό της αρχαιοκαπηλίας προετοιμάζοντας τους υπεύθυνους πολίτες του μέλλοντος.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καλλισπέρη 12 & Καρυάτιδων 4α, Ακρόπολη 11742
Καθημερινά κ. Ελένη Μάστορα Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 – 15:00

Ωράριο εκθεσιακών χώρων :
Τετάρτη έως Σάββατο: 9:00 – 15:00
Κυριακή 11:00 – 16:00

Δευτέρα & Τρίτη Κλειστά

www.lalaounis-jewelrymuseum.gr
email: info@lalaounis-jewelrymuseum.gr

Πλησιέστεροι Σταθμοί:
Μετρό -“ΑΚΡΟΠΟΛΗ” Τραμ : Συγγρού-Φιξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...