Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η παράσταση «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» παίρνει παράταση


Η παράσταση «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» παίρνει παράταση μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.





Στιγμές και θύμησες του χθες,  καταστάσεις και γεγονότα  που αφορούν και χαρακτηρίζον απόλυτα το σήμερα,  αναβιώνουν  μέσα από την παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή».

Ένα έργο, εμπνευσμένο, από την ιστορία των  πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχίων του Μίμη Πλέσσα και  Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον ιστορικό δίσκο «ο Δρόμος» και  το «Μίλα μου για λευτεριά», που από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάζεται  στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιστιμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ενα υπέροχο μιούζικαλ,  σε κείμενα Παναγιώτη Μπρατάκου - Μάρως Μπουρδάκου και  σκηνοθεσία  Μάνου Πετούση.
«Ξημερώνει Κυριακή», «Γέλαγε η Μαρία», «Μέθυσ’απόψε το κορίτσι μου», «Το Αγαλμα», «Πρώτη φορά»..,  είναι ορισμένες από τις 25 μεγάλες επιτυχίες που θα ακουστούν ζωντανά για άλλη μία φορά με ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση και την Δήμητρα Σταθοπούλου συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra, θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός. «Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. Το Γενάρη του 1970 , η ιστορία του μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι : Κώστας Αρζόγλου, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώτα Φέστα, , Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.
Τραγουδούν: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη
Τα σκηνικά, επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη , τα κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.
Βοηθός σκηνοθέτη  Κωνσταντίνος Φασιλής.
Παραγωγή Άκης Ευαγγέλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...