Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

LOUKOUMI FESTIVAL στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης


Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου 7.00μ.μ με 11.00μ.μ. 

Άφθονο λουκούμι. Οι λουκουμοποιοί του νησιού ¨πάνε πλατεία¨ και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας γλύκισμα που κόβεται μπροστά σας πάνω στους παραδοσιακούς πάγκους των εργαστηρίων τους.
ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE. Ζωντανή μετάδοση και μουσικό πρόγραμμα από τους παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Σύρου.

Νησιώτικοι χοροί (Σάββατο 8.15μ.μ.). Το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου με ένα μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακών νησιώτικων χορών.
Λουκούμι στην κλωστή (Σάββατο 9.00μ.μ). Το παραδοσιακό παιχνίδι του νησιού μας αναβιώνει. Όποιος δεν καταφέρει να μαζέψει πρώτος στο στόμα του την κλωστή… μένει με τη γλύκα.
Ο Καραγκιόζης Λουκουμοποιός (Σάββατο 9.15μ.μ.). Πρωτότυπη παράσταση της ομάδας παραστατικής και εικαστικής δημιουργικότητας «Σκιάς Όναρ»  και αναμνηστική συλλεκτική φιγούρα - χαρτοκοπτική του Καραγκιόζη για όλα τα παιδιά.
Το λουκούμι και η Σύρος (Σάββατο 10.00μ.μ.). Προβολή του βίντεο που γυρίστηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Λουκουμιού.
Το συριανό λουκούμι γίνεται τραγούδι (Σάββατο 10.30μ.μ.). Μίνι συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Νέα Τάξη Πραγμάτων» στην οποία θα παρουσιαστεί ζωντανά το τραγούδι που όλοι περιμένουμε…
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Κυριακή 7.45μ.μ.). Συναυλία με γνωστά ελληνικά τραγούδια.
Μουσικομαγειρέματα (Κυριακή 8.30μ.μ.). Ο Ευτύχης Μπλέτσας, παρουσιαστής της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς», μουσικός και food-blogger, τραγουδά, ψυχαγωγεί και παρουσιάζει συνταγές με λουκούμι.
(+)  Το πιο γλυκό ψηφιδωτό: 5.000 λουκούμια – 9 μοναδικές δημιουργίες. Εννέα καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στη Σύρο πειραματίζονται με πρώτη ύλη το λουκούμι στην κατασκευή του πιο γλυκού ψηφιδωτού που κατασκευάστηκε ποτέ! Οι καλλιτέχνες που θα κατασκευάσουν ζωντανά στην πλατεία τα έργα τους μέσα σε παραδοσιακά τελάρα λουκουμοποιίας είναι με αλφαβητική σειρά οι:  Θοδωρής Βαλιάνος - Τσαβδάρης (φοιτητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών), Έρση Βαρβέρη (εικαστικός), Αναστασία Ιωαννίδου (αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική χειροτεχνία), Παναγιώτης Καλούδης (γλύπτης), Νατάσσα Μπαμπούλη (ψηφιδωτά), Πάρις Ξυνταριανός (γκράφιτι), Κωνσταντίνα – Μαργαρίτα Τερζή (εικαστικός, ψηφιδωτά), Σοφία Τριγώνη (κεραμίστρια), Θανάσης Φωτεινιάς (εικαστικός). Συντονισμός εγχειρήματος: Γιάννης Ανδριωμένος (εικαστικός).

Στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Λουκουμιού συνεχίζεται έως  τις 8 Σεπτεμβρίου στο Βιομηχανικό  Μουσείο Ερμούπολης η έκθεση «Το συριανό λουκούμι και οι άνθρωποι του».

Διοργάνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Συνδιοργανωτές:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...