Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ex Oriente-Μουσική Εξ ανατολής από την Μυρτώ Ακρίβου και την Αμαλία Κουντούρη

Ex Oriente-Μουσική Εξ ανατολής από την Μυρτώ Ακρίβου και την Αμαλία Κουντούρη στις 20 Οκτωβρίου στο Beton7

H Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο) και η Μυρτώ Ακρίβου (πιάνο) σε έργα των Fikret Amirov (Αζερμπαϊτζάν), Otar Taktakishvili (Γεωργία), Houtaf Khoury, Abdalla, El-Masri (Λίβανος), Tarek Younis (Ιορδανία) για μια συναυλία στις 20 Οκτωβρίου, ώρα 21:00 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7.

Η μουσική από την Ανατολή  είναι πάντα σαγηνευτική, κρύβει μυστικά, μυρίζει γιασεμί, έχει πιπεράτη γεύση, στη σκιά της ξεκουράζονται παράξενοι ταξιδιώτες. Θα μας γοητεύσει μια εξωτική και συνάμα οικεία μουσική, θα λικνιστούμε με νανουρίσματα και χορούς από τα βουνά του Αζερμπαϊτζάν και τις στέπες της Γεωργίας και από τον πολυτάραχο Λίβανο και την Ιορδανία θα συγκλονιστούμε από τον σπαραγμό του πολέμου, για να μας λυτρώσει η ελπίδα της αναγέννησης.

ΙNFO
Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός, τηλ. 210-7512625
Εξ ανατολής | Ex Oriente
20 Οκτωβρίου
Ώρα: 21:00
Τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος): 10 € & 5€ Ανέργων
Πληροφορίες και τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων: 210 7512625

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ μέρος
Fikret Amirov (Αζερμπαϊτζάν, 1922-1984)
Six pieces for flute and piano
Song of the Ashug
Lullaby
Dance
In the Azerbaijan Mountains
At the Spring
Nocturne
Otar Taktakishvili (Γεωργία, 1924-1989)
Sonata for flute & piano
Allegro cantabile
Aria (Moderato cantabile)
Allegro scherzando

Β’ μέρος
Houtaf Khoury (Λίβανος, 1967- )
Rhapsodie pour flûte et piano
Abdalla El- Masri (Λίβανος, 1962- )
Suite for flute and piano
The first day
Rozana
Difficult day
Echo
Tarek Younis (Ιορδανία, 1975- )
Rising from the ashes

BETON7 | Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα 11855 | (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) | τηλ.2107512625 | www.beton7.com

Ευχαριστίες 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας Houtaf Khoury, Abdalla El - Masri, Tarek Younis, Nabil Mroueh και Tatiana Primak - Khoury που μοιράστηκαν τη μουσική τους μαζί μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

http://flutepiano.blogspot.com/
Η Αμαλία Κουντούρη και η Μυρτώ Ακρίβου συνεργάζονται από το 2008 και ως ντουέττο φλάουτο-πιάνο ερμηνέυουν σύγχρονη κλασική μουσική. Έχουν δώσει συναυλίες σε διάφορες αίθουσες συναυλιών των Αθηνών (Παρνασσός, Αthenaeum, Εν Οργάνοις, BETON 7 (Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί 2013), στο φεστιβάλ «Reclaiming the past, regaining the real» που οργανώθηκε στο ABOUT τον Οκτώβριο του 2012) και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων συνθετών.
Η Αμαλία Κουντούρη σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Athenaeum, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της από την τάξη της Janina Batko το 1992.
Παρακολουθεί μαθήματα ερμηνείας παλιάς μουσικής και φλάουτου με ράμφος με τον Δημήτρη Κούντουρα και jazz αυτοσχεδιασμού με τον Σύλβιο Σύρρο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους M. Grauwels, B. Frommanger και J. Elvira και σεμινάρια ερμηνείας παλιάς μουσικής με τους: C. Rousset, T. Watanabe, E.Michelangeli και M. Chance.
Παίζοντας φλάουτο με ράμφος συμμετέχει στο σύνολο Ritornello, όπου μαζί με τους Ηλέκτρα Παπασιμάκη (φωνή, φλάουτο με ράμφος), Αλέξανδρο Κάλκο (βιχουέλα, μπαρόκ και αναγεννησική κιθάρα) και Βασίλη Τιγγιρίδη (μπαρόκ λαούτο) ερμηνεύει οργανική και φωνητική μουσική από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ.
Είναι μέλος των συνόλων Duo Capricorn και Con Fusion, στα οποία νέοι συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους (S.Vachez, Ν.Πιπέρης, Α.Κιουπίδης, Γ.Αργυρόπουλος, Α. Μακρυγιώργου). Επίσης συμμετέχει στο Free Time Quartet που με τη συνεργασία της Μιράντας Βερούλη ερμηνεύει Βραζιλιάνικη μουσική.
Έχει πάρει μέρος σε ηχογραφήσεις CD (Will-o-the wisp, Τατιάνα Ζωγράφου, Νίκος Πιπέρης), έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και έχει δώσει συναυλίες με διάφορα μουσικά σχήματα σε πολλά νησιά και πόλεις της Ελλάδας.
Διδάσκει στο Ωδείο «Εν Οργάνοις» και στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Ν.Ηρακλείου).

Η Μυρτώ Ακρίβου σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου πήρε πτυχίο με άριστα παμψηφεί με τη Στέλλα Μακρυγιάννη και δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο με την Έλενα Μουζάλα. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο London College of Music at Thames Valley University στο Performer’s Recital Diploma με την κ. Penny Sue Joyce. Σπούδασε επίσης κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στη μουσική σχολή Σείστρο, όπου και πήρε το δίπλωμα της με την Αγγέλικα Φάμελου και πτυχίο αρμονίας στο Ωδείο Ζωγράφου με τον Ματθαίο Λεγάκη.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses πιάνου με τους A. Lefevre, R. Jansen και G. Ganev, καθώς και πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια διδασκαλίας της μουσικής και του πιάνου.
Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σαν σολίστ και έχει συνεργαστεί με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την ορχήστρα δωματίου NuovArte, το τρίο Olympico, το Trio da Camera και πολλά άλλα μουσικά σύνολα, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και πιανίστα του Eklipsis vocal ensemble.
Διδάσκει στα Ωδεία «Εν Οργάνοις» και «Σείστρο» και είναι μουσικός συνοδός μονωδών και εκτελεστών πολλών μουσικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...