Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινό φεστιβάλ τανγκό στην Καλαμάτα

Μια συνάντηση των πολιτισμών της Αργεντινής και της Ελλάδας θα γίνει στην Καλαμάτα από τις 14 ως τις 17 Νοεμβρίου. Συνδετικός κρίκος της διοργάνωσης της σχολής χορού "Dance flame" και του Θωμά Παλάντζα είναι το αργεντίνικο τάνγκο.

Το "Winter Tango Kalamata International Festival" φιλοδοξεί να παρουσιάσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει το ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα το κοινό της Καλαμάτας σχετικά με το αργεντίνικο τάνγκο. Θα παρουσιαστεί μια χορευτική διαδρομή από την αργεντίνικη παράδοση, η οποία θα συναντά την ελληνική λαϊκή χορευτική κουλτούρα. Το κοινό θα παρακολουθήσει μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Gauchos y Μάγκες" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το International Festival περιλαμβάνει επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης - βελτίωσης στο τάνγκο σε ελληνικούς λαϊκούς χορούς, ελληνική βραδιά και milonga.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 9 μ.μ. Ζεϊμπέκικο - χασάπικο - χασαποσέρβικο. Ανάλυση - εξάσκηση - εμπέδωση της ρυθμικής φόρμας του ζεϊμπέκικου. Το ζεϊμπέκικο αν και ελεύθερος αυτοσχεδιαστικός χορός μπορεί να διδαχτεί. Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν το ρυθμό και πώς μπορούν να "παίζουν" με αυτόν, να διδαχθούν μια συγκεκριμένη δομή βημάτων, να εξασκηθούν σε συνδυασμούς βημάτων προς όλες τις κατευθύνσεις και να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν τελικά να φτάσουν εύκολα στον αυτοσχεδιασμό κάνοντας χρήση όλων των διδαχθέντων. "βγάζοντας" τελικά το δικό τους προσωπικό χορευτικό στυλ. Διδάσκει ο Θωμάς Παλάντζας.

Παρασκευή 10.30 μ.μ. Ελληνική λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική και τραγούδι, χορευτικές επιδείξεις και εκπλήξεις. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ακολουθεί milonga με παλιά και σύγχρονα ελληνικά τάνγκο.

Η βραδιά θα γίνει στον πολυχώρο της "Dance Flame".

Σάββατο 2 μ.μ. Μάθημα αρχαρίων - μέσων (γνώση otso και εμπειρία μέχρι 3 χρόνια). Θέμα: Tango Salon (χρήσιμοι συνδυασμοί στη γραμμή χορού και δομικά στοιχεία). Διδάσκουν: Ηλίας Αναστασίου - Σοφία Νετέρτου.

Μάθημα 2, 3.45 μ.μ. μέσοι - προχωρημένοι. Θέμα: Milonga. Διδάσκουν: Omar, Monica.

"Gauchos y Μάγκες" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με τους: Omar Ocambo - Monica Romero, Ηλία Αναστασίου - Σοφία Νετέρτου, Θωμά Παλάντζα και την ομάδα του, στις 8 μ.μ.

"La Milonga Ideal" στην «Τριλογία» (στην οδό Ναυαρίνου) στις 11.30 μ.μ.

Κυριακή μάθημα 3, 1.30 μ.μ. για όλα τα επίπεδα με θέμα «Tango Salon con estilo de "Los Ocampo"». Διδάσκουν: Omar - Monica.

Τεχνική ανδρών 3.10 μ.μ. Αίθουσα Α': Ηλίας Αναστασίου, τεχνική γυναικών 3.10 μ.μ. Αίθουσα Β': Σοφία Νετέρτου.

Μάθημα 4, στις 4.30 μ.μ. επίπεδο: μεσαίοι - προχωρημένοι. Θέμα: enrosques - Giros τεχνική και adornos. Διδάσκουν: Ηλίας - Σοφία. Practica εμπέδωσης σεμιναρίου 6 - 8 μ.μ. eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...