Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Τραγωδίες» - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο τέλος  του  Ιανουαρίου ολοκληρώνονται στο θέατρο «Πορεία» οι παραστάσεις του έργου "Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες" σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Η παράσταση επιχειρεί να φέρει το κοινό, με σύγχρονο και απόλυτα κατανοητό τρόπο, σε επαφή με τη λαϊκή και τη νεότερη ελληνική ποίηση.
Ξεκίνησε την πορεία της από το φεστιβάλ Αθηνών 2010, συνέχισε στο ΒIOS με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και κατόπιν περιόδευσε σε 21 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για τη παραγωγή αυτή, η Χριστίνα Μαξούρη προτάθηκε, για το θεατρικό βραβείο ‘Μελίνα Μερκούρη’ καλύτερης νέας ηθοποιού και η παράσταση απέσπασε συνολικά εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο. Φέτος εντάχθηκε στο ρεπερτόριο του θεάτρου Πορεία σε μία ολοκαίνουργια παραγωγή φτιαγμένη από την αρχή για την κεντρική μας σκηνή.

Πρόκειται για  μια σπονδυλωτή παράσταση, βασισμένη  στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών  τραγουδιών-παραλογών (Της σκοτωμένης, Η μάνα η φόνισσα, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα, Η γυναίκα βοσκός) και σε στίχους από τις ποιητικές συλλογές του Τάσου Λειβαδίτη: Μικρό βιβλίο για Μεγάλα Όνειρα, Νυχτερινός Επισκέπτης, Σκοτεινή Πράξη, Ο Διάβολος με το Κηροπήγιο, Βιολί για Μονόχειρα, Ανακάλυψη, Βιολέτες για μια Εποχή.
Κοινός άξονας είναι τα μεγαλειώδη και τα ξαφνικά  που συμβαίνουν στις πιο ανύποπτες στιγμές της καθημερινότητάς μας. Ήρωές της είναι οι άνθρωποι ‘της διπλανής πόρτας’, που δεν άντεξαν στα στενά όρια της τακτοποιημένης ζωής τους και τα ανέτρεψαν με θόρυβο.


Για την παράσταση  έχουν γραφτεί  τα εξής:

  • Μην τη χάσετε με τίποτε.  Συγκινήθηκα βαθιά. Το Ελληνικό Φεστιβάλ που ενέταξε την παράσταση αυτή στο πρόγραμμά του, πρέπει να είναι υπερήφανο.
Γιώργος Σαρηγιάννης, ΤΑ ΝΕΑ

  • Δεν φαντάζομαι να υπήρξε θεατής που να μην  ανατρίχιασε. Μια  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση, που στάζει ελληνικότητα και  βαθύ πανάκριβο συναίσθημα.
    Τατιάνα Καποδίστρια,  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  • Έχουμε  να δούμε τέτοιο ενδιαφέρον εγχείρημα από  τη ‘Νύχτα του τράγου’. Επιτέλους μια παράσταση που πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό σαν ένα αυθεντικό ελληνικό προϊόν.
    Ιλειάνα Δημάδη, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 

  • Άφησαν  τις καλύτερες  εντυπώσεις στο Φεστιβάλ. Το νέο αίμα!
Αστερόπη  Λαζαρίδου, ΤΟ ΒΗΜΑ

  • Ο Γιάννης Καλαβριανός  κατάφερε να συνδυάσει αριστοτεχνικά αυτά τα δύο είδη που εκ πρώτης όψεως φαίνονται τόσο αταίριαστα.
                       Λουίζα Αρκουμανέα, ΤΟ ΒΗΜΑ

  • Η δουλειά των Sforaris έχει μια ποιότητα που δεν περνά απαρατήρητη, εμπλουτίζοντας το σκηνικό μας λεξιλόγιο με νέες εικόνες. Ενδιαφέρουσα κατάθεση, επιταγή για το μέλλον.
                                                           Γρηγόρης Ιωαννίδης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙA


INFO:  Κεντρική Σκηνή "Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Τραγωδίες"

Καλλιτεχνικοί Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Βοηθός  σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Σκηνικά - κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα - Ράνια Υφαντίδου
Επιμέλεια Κίνησης - Χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας
Video: Κατερίνα Αποστολίδου
Μουσική Διδασκαλία: Κίκα Γεωργίου
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Εύη Φυλακτού, Χρήστος Αγγελόπουλος
Διανομή: Κίκα Γεωργίου, Αννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξία Μπεζίκη, Βασιλική Σαραντοπούλου

Έναρξη  Παραστάσεων: 21 Νοεμβρίου 2011
Ημέρες  Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 9.15μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 15€, φοιτητικό 10€

Θέατρο  Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69_ Πλατεία  Βικτωρίας.
Τηλ: 2108210991, 2108210082, www.poreiatheatre.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...