Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Total Art Ζωγραφική – Ποίηση: Δημήτρης Χιωτόπουλος & Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Total Art του Δημήτρη Χιωτόπουλου με την παρουσία του διεθνούς φήμης κριτικού τέχνης Giuliano Serafini.

Ο Δημήτρης Χιωτόπουλος δήλωσε: «Στοχασμός κι αναζήτηση, όλες οι τέχνες (ποίηση, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, όρχηση και αρχιτεκτονική) κινούνται σε πλαίσια όπου οι ιδέες συγκεκριμενοποιούνται ως χρώματα, ως επιφάνειες, ως ήχοι, ως ρυθμοί, ως κινήσεις κι ως όγκοι δια των αισθήσεων, σε αναζήτηση μιας μορφικής τελειότητας.


Η αντιστοιχία των τεχνών οδηγεί στην δυνατότητα μιας πολυδιάστατης τέχνης, της ολοκληρωμένης τέχνης, όπου όλες οι επιμέρους τέχνες συνείρονται σε μια ενιαία σύνθεση.
Το ολοκληρωμένο έργο τέχνης που προκύπτει από τη σύνθεση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα, αλλά πορεία ασταμάτητη κατά την οποία ατομικό και συλλογικό εγώ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους στο πρόσωπου του καλλιτέχνη θεωρού».

Το  2013 ολοκληρώθηκε η δεύτερη έκδοση του  βιβλίου  Εκατό  μέρες της Άνοιξης όπου  εδώ  εκτός  από  την  ποίηση και την  ζωγραφική, έρχεται    ένας  μεγάλος δημιουργός , ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας  να προσθέσει τη  μουσική συνιστώσα στο Total Art .

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Μίμη Πλέσσα να ερμηνεύει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο του Total Art  - «Eκατό Ημέρες της Άνοιξης» και ποίηση Δημήτρη Χιωτόπουλου να απαγγέλει ο Γιάννης Βόγλης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από την φιλότεχνη κοινότητα, κριτικοί τέχνης, ηθοποιοί, επιχειρηματίες.
                                                                                     
Διάρκεια έκθεσης  12  Μαρτίου   έως 12 Απριλίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...