Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη - ΤΟ ΠΑΡΚΟ: Ένας Αυτοσχεδιασμός για τις Τέσσερις Εποχές

ΤΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας Αυτοσχεδιασμός για τις Τέσσερις Εποχές που ανεβαίνει ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10.00μμ μέχρι τις 28 Μαΐου

Είναι μία παράσταση παντομίμας που δίνει μορφή σε κάθε ιδέα και απογειώνει τη φαντασία ,ένα σκηνικό αφήγημα χωρίς λόγια με θέμα το ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα,το θέατρο και την πραγματικότητα

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός περιπλανώμενος, που είναι ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά του εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά απ’ την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια.

Το πάρκο/η σκηνή, είναι αλήθεια ένας δημόσιος χώρος ελευθερίας και συνεύρεσης, όπου τα όνειρα παίρνουν το δρόμο τους και το ανέφικτο μπορεί να συμβεί;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι ακόμα καλοκαίρι όταν ένας μοναχικός περιπλανώμενος αλήτης -γνήσιος απόγονος του Σαρλώ- περνάει τις μέρες του σ’ ένα πάρκο με συντροφιά τη μοναξιά και την ατελείωτη φαντασία του. Παίζει ασταμάτητα με ό,τι βρει μπροστά του αλλά όχι μόνο! Το μαγικό του πουκάμισο κρύβει μέσα στις τσέπες του αόρατες εκπλήξεις, που εμφανίζονται ξαφνικά όταν τα χέρια του, τους δίνουν σχήμα!

Οι μήνες περνούν, η μοναξιά του έχει γίνει αβάσταχτη και ο χρόνος έχει σταματήσει, όταν εμφανίζεται στο πάρκο ένα λυπημένο και γοητευτικό κορίτσι. Ο αλήτης ερωτεύεται σφόδρα και αυτή γίνεται ο σκοπός της ύπαρξής του… αλλά ξαφνικά τη χάνει από τα μάτια του… Ο χρόνος… Ήρθε το φθινόπωρο!

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης
Σενάριο: Θωμάς Βελισσάρης
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Επιμέλεια Μουσικής: Θωμάς Βελισσάρης
Φωτισμοί-Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης
Οργάνωση Παραγωγής: Θεανώ Αμοιρίδου, Δέσποινα Καλπενίδου
Αυτοσχεδιάζει ο Θωμάς Βελισσάρης

Πληροφορίες
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 22:00μμ
Χώρος: Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (Χριστοπούλου 12-Θεσσαλονίκη)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώΚρατήσεις Θέσεων: 2310.229249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...