Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΚΘΒΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΘΒΕ & ΕΘΝΙΚΟΥ

Το μέλλον του ελληνικού θεάτρου από αύριο στη Θεσσαλονίκη: συνάντηση σπουδαστών των δραματικών σχολών ΚΘΒΕ και Εθνικού στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


Δέκα σπουδαστές του 3ου έτους της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν δεκατέσσερις σπουδαστές από το 3ο έτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, από αύριο και για τρεις ημέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μεγάλων κρατικών θεατρικών οργανισμών. 


Η πρωτότυπη αυτή καλλιτεχνική συνάντηση θα ξεκινήσει επίσημα το Σάββατο 11/1, στη 1 το μεσημέρι στην έδρα της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών, με την κοινή διδασκαλία Μπρεχτ από τους Γ. Μαργαρίτη και Κ. Γεωργουσόπουλο.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα έχουν σεμιναριακό χαρακτήρα και στα οποία θα διδάξουν ο Διευθυντής Σπουδών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ Γιάννης Ρήγας καθώς και οι καθηγητές Γιάννης Μαργαρίτης, Αμαλία Κοντογιάννη και Κώστας Γεράρδος, έχει ως εξής:
Σάββατο 11/1, 13.00-20.00
Κυριακή 12/1, 15.00-22.00
Δευτέρα 13/1, 09.00-16.00

Ανάλογη ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο του Πάσχα, με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ να φιλοξενούνται στο Εθνικό.

Σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε πει εξαρχής ότι θεωρούμε την εξωστρέφεια αυτονόητο στόχο για το ΚΘΒΕ, όπως και τις συνεργασίες με τρίτους φορείς, πολύ δε περισσότερο με φορείς πολιτισμού, ιδιαίτερα όταν αυτές οι συνεργασίες επηρεάζουν θετικά τα νέα παιδιά, τους νέους ηθοποιούς. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τη σχέση των δύο Θεάτρων η οποία παραδοσιακά θεωρείται αυτονόητη, ενώ σήμερα τη θεωρούμε ακόμη περισσότερο χρήσιμη και ουσιαστική. Σε συνεννόηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Σ. Χατζάκη ξεκινάμε με αυτό το πρώτο βήμα, τις ανταλλαγές των μαθητών των Δραματικών Σχολών και πιστεύω ότι αυτές θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασία, σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, μέσα από την πρακτική των καλλιτεχνικών ανταλλαγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...