Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ΤΕΧΝΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΓΚΡΕΪΣ ΚΕΛΛΥ

Για τον εορτασμό της «Παγκόμιας Ημέρας της Γυναίκας» και στην αφιερωματική εκδήλωση με θέμα «Η Ενημέρωση είναι Δύναμη: Σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού», που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, και ώρα 18:00, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic Athens (Αθ. Διάκου, 28-34),
Η Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη επιμελείται την εικαστική πλαισίωση της εκδήλωσης και παρουσιάζει ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός σε Παγκόσμια Πρώτη Έκθεση, με τη γλυπτική  δημιουργία «Kelly bag», του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου, τιμώντας την Πριγκίπισσα Γκρέϊς Κέλλυ του Μονακό.
Η Γκρέϊς Κέλλυ, ως σταρ του Χόλλυγουντ και μετέπειτα Πριγκίπισσα του Μονακό, έγινε πρότυπο και  συνώνυμο της ομορφιάς, της κομψότητας, του στυλ.
Με γοητευτική προσωπικότητα έγινε σύμβολο της κοινωνικής μέριμνας, με τη λειτουργία και προστασία Ιδρυμάτων και Οργανώσεων παγκοσμίου κύρους και εγνωσμένης προσφοράς, με την πλήθώρα  φιλανθρωπικών δράσεων, αλλά κυρίως με  την υποστήριξή της στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
Η γλυπτική δημιουργία «Kelly bag» αναπαριστά σχηματικά την ομώνυμη τσάντα του περίφημου οίκου Hermes, έχει διαστάσεις 35x34x12 και αποτελείται από  εκατοντάδες κομμάτια ανακυκλώσιμου αλουμινίου  κουτιών αναψυκτικού.
Ανήκει στη σειρά των γλυπτών έργων που δημιουργήθηκαν από τον Νίκο Φλώρο, για την επέτειο των τριάντα χρόνων από το  θάνατο της Πριγκίπισσας Γκρέϊς Κέλλυ.
Ο καλλιτέχνης, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του γλυπτού νυφικού φορέματος της Πριγκίπισσας Γκρέϊς Κέλλυ του Μονακό, στο «Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες» στην Ουάσινγκτον, παρουσιάζει τώρα, ένα έργο με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, αφού η Γκρέϊς Κέλλυ δεν αποχωριζόταν ποτέ το συγκεκριμένο μοντέλο στις δημόσιες εμφανίσεις της, που ταυτίστηκε με το μύθο της προσωπικότητάς της.
Η συνολική παρουσίαση των γλυπτών θα εκτεθεί σύντομα στο Πριγκιπάτο του Μονακό.
Ο Νίκος Φλώρος  εμπνέεται πάντα από εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες, όπως στο παρελθόν από τα κοστούμια όπερας της Μαρίας Κάλλας, γιατί η γυναίκα συμβολίζει για εκείνον «τη συνέχεια της ζωής». Η γλυπτική του υμνεί τη γυναίκα και την προβάλλει πάντα με μεγαλοπρέπεια!
Η τεχνική του δημιουργού έγκειται αποκλειστικά από χειροποίητες κατασκευές, έχει λάβει διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έχει διακριθεί σε πολλές χώρες με διεθνείς αναγνωρίσεις και έχει τιμηθεί με το Χρυσό Παράσημο «Τεχνών και Επιστημών» του Albert Schweitzer Foundation της Βιέννης.
Η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση του έργου του, αποτελεί πρόσθετη, μέγιστη ηθική ευθύνη, αφού όπως δηλώνει ο ίδιος : «Αισθάνομαι την υποχρέωση ως Έλληνας να πρεσβεύω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε σημείο του κόσμου!».
Παράλληλα,  στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει εικαστική πλαισίωση  από την προβολή σε βίντεο των :
        «Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής ΝΟΜΠΕΛ», με αφιέρωμα σε ανέκδοτα ποιήματα για τη γυναίκα, του Πάμπλο Νερούντα.
        Εικαστικές Φωτογραφίες με θέμα «Γυναίκες του Κόσμου» του Θανάση Παπαδόπουλου.
        Ζωγραφικά έργα από τη σειρά «Θεές Ένσαρκες» του Αριστομένη Τσολάκη.
        Ζωγραφικά έργα με τίτλο «Γυναικείες Μνήμες» του Αλέξανδρου Χαιρετάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...