Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

“ΝΟΡΜΑΛ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ” στη Θεσσαλονίκη

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου στο GAIA LIVE /SOFITA THEATRE-BAR (Δόξης 5 και Σαλαμίνος, Λαδάδικα) η Dada-Art, μετά την 3χρονη πορεία του έργου “SALOME” του Oscar Wilde, σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζει την φετινή της παραγωγή δημιουργώντας μία ακόμη τολμηρή παράσταση.

«ΝΟΡΜΑΛ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ», ή αλλιώς 2 άντρες και 2 γυναίκες λίγο πριν τα 30 σε μία μεγαλούπολη της Ευρώπης, στον καιρό της κρίσης, ζουν έντονα αληθινά και παράλογα συναισθήματα. Ζουν εικόνες και ακραίες καταστάσεις. Ζουν στιγμές του χρόνου και στιγμές του νου. Κεντρικά θέματα του έργου η φιλία και ο έρωτας. Η ανάγκη για επικοινωνία.

Βασισμένο στο έργο του κορυφαίου αμερικανού συγγραφέα David MametSexual Perversity in Chicago”, τη μοναδική κωμωδία που έγραψε στην καριέρα του, όπως έχει πει και ο ίδιος, οι “ΝΟΡΜΑΛ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ», κρύβουν πίσω από τις ξεκαρδιστικούς διαλόγους τις τρελές καταστάσεις και τις αυτοκαταστροφικές οντότητες, έναν απρόσμενο λυρισμό. Ο ίδιος ο Mamet λέει για τους 4 πρωταγωνιστές του έργου: «Οι χαρακτήρες μου, παλεύουν για την ανάγκη της ανθρωπιάς, η οποία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα έργα μου».

Μέσα από 28 σκηνές, που τρέχουν με κινηματογραφικούς ρυθμούς, παράλληλες δράσεις και πολύ μουσική, η παράσταση της Dada-Art, μπολιάζοντας το έργο με νέα κείμενα και δράσεις, πάντα ακολουθώντας το «ρυθμό Mamet», δίνει με φρενήρεις ρυθμούς το συναισθηματικό και πνευματικό αδιέξοδο στην καρδιά της αστικής κοινωνίας.

Ο σκηνοθέτης του έργου Γρηγόρης Αποστολόπουλος, λέει για την παράσταση: “Το δικό μας θέατρο αφορά τα αδιέξοδα και την ανακύκλωση. Το παράλογο του να λες σ’ αγαπώ. Τα περιστασιακά one night stand σε μία προσπάθεια να αγαπηθείς. Την αγωνία να κρατήσεις τις ισορροπίες σου σε μία κρίση που ριζώνει βαθιά και στην προσωπική ζωή. Οι ΝΟΡΜΑΛ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ αφορούν τους ανθρώπους που τρομάζουν από το αληθινό συναίσθημα. Που φαινομενικά περνούν καλά, γελούν και πίνουν και τραγουδούν, αληθινά όμως κρύβουν την μοναξιά τους. Αφορούν τους ανθρώπους που ζουν με το βωμό των αναμνήσεων και εκεί θυσιάζουν την επαφή…»

Οι ΝΟΡΜΑΛ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ξεκινούν σε έναν νέο χώρο στον 1ο όροφο του GAIA LIVE (Δόξης 5 και Σαλαμίνος- Λαδάδικα, απέναντι από το ξενοδοχείο MEDITERANEE, τηλ. 2310 513654), το SOFITA bar-theatre, ένα εξαιρετικής αισθητικής θέατρο χωρητικότητας 180 θεατών. Το έργο θα παρουσιάζεται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ στις 21:00 και για 10 μόνο παραστάσεις.

Σημαντικό!
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό & ανέργων (περιλαμβάνει ποτό, το πρόγραμμα και ένα cd με την μουσική της παράστασης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία / Διασκευή : Γρηγόρης Αποστολόπουλος
Σκηνικά / Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς
Πρωτότυπη Μουσική: Κωσταντίνος Αποστολόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Στέφανος Τσιτσόπουλος
Φωτισμοί: Αντώνης Σκορδίτης
Τεχνική Υποστήριξη: ENLIGHT
Οργάνωση Παραγωγής: Βίκυ Κιουτσούκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαίδου
Video Art: Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Κωσταντίνος Πάσχος
Χορογραφία: Σταύρος Βαρούσης
Διεύθυνση Φωτογραφίας (video): Δράκος Πολυχρονιάδης
Σχεδιασμός αφίσας: ADMINE
Φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης

Ψυχική ηρεμία προσέφερε ευγενικά ο Κρέων Σαπίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ:
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ορέστης Παλιαδέλης, Λίζα Νεοχωρίτη, Τίνα Λεωνορά

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 213000 (προπώληση εισιτηρίων στο STEREODISC, Αριστοτέλους 4 και στο GAIA LIVE)

Παραγωγή: Dada-Art www.dada-art.gr

Με την υποστήριξη του περιοδικού SOUL, της ATHENS VOICE και του REPUBLIC 100,3 fm
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...