Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ιωνικές Γιορτές συνεχίζονται στο Δήμο Νέας Σμύρνης με καλό θέατρο και μουσική

Οι Ιωνικές Γιορτές συνεχίζονται στο Δήμο Νέας Σμύρνης με καλό θέατρο και μουσική. Μην τις χάσετε!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  5 ΕΥΡΩ
Παράσταση Αρχαίου Θεάτρου
Ιππής του Αριστοφάνη
Οι «Ιππής» περιγράφουν τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών.  Καθοριστικό ρόλο στο ποιός θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων. Καθώς ο Παφλαγόνας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αλλαντοπώλη, η κωμωδία στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών και τη φαυλότητα της εξουσίας, τον λαϊκισμό και τη ρουσφετολογία, τα μικροκομματικά συμφέροντα αλλά και την αφέλεια που πολλές φορές διακρίνει την κοινή γνώμη.
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής, Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης, Kοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη,  Xορογραφία: Μπέτυ Δραμισιώτη, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης Αλλαντοπώλης και ο Γιάννης Ζουγανέλης Παφλαγόνας, που συναντιούνται για πρώτη φορά στο Θέατρο του Πολυκλείτου. Παίζουν: Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας. Κορυφαίος Χορού: Γιάννης Σαμσιάρης.
 ΣΑΒΒΑΤΟ 8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
Ο Πασχάλης Τόνιος και ο Γρηγόρης Βαλτινός με guest  την Ελένη Πέττα και μια  πλειάδα συνεργατών (από ομάδες θεατρικές, χορευτικές, μουσικές, χορωδιακές)Σε ένα μουσικό-θεατρικό-χορευτικό δρώμενο-παράσταση, αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Μια προσπάθεια ανάδειξης, θύμησης της άσβεστης σελίδας της ιστορίας μας μέσα από λόγο (κείμενα μεγάλων Ελλήνων ποιητών), επαναφέρουμε  εικόνες και μνήμες, γιατί όποιος ξεχνάει την ιστορία του δεν μπορεί να ελπίζει παρά σε ένα μέλλον αβέβαιο.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10  ΕΥΡΩ
Παράσταση Αρχαίου Θεάτρου
Ιφιγένεια εν Αυλίδι  του Ευριπίδη
H παράσταση… Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι. Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου,  ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι  ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο… Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…
Πρωταγωνιστούν:  Καρυοφυλλιά  Καραμπέτη, Στέλιος Μάϊνας, Ιωάννα Παππά, Mηνάς  Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Αλεξάνδρα  Σακελλαροπούλου. Σε ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου. Μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, Σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου Θέμη Μουμουλίδη, Σκηνικό Γιώργου Πάτσα, Κοστούμια Παναγιώτα Κόκκορου,  Μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ  LIVE  TRΙΟ cca
Ένα μουσικό ταξίδι με κλασσική και jazz μουσική, με τη Νεανική-Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, και το Κουαρτέτο Jazz του Μάνου Αθανασιάδη. Θα παίξουν μουσική Χατζιδάκι, Πλέσσα, Tchaikovsky, Mendelssohn, Shostakovich, Gershwin, Cole Porter, Duke Ellington κ.α.
Διευθύνει η Νίνα Πατρικίδου Τραγουδούν: Κλέλια Θεοδωρίδη, Μάνος Αθανασιάδης


 ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 20.30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5 ΕΥΡΩ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με πολιτισμό, πρόοδο και άσβεστες μνήμες. Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος συνδέει πρωτότυπες μελωδίες του καθώς και τραγούδια από την παραδοσιακή  μουσική και τα Τραγούδια της Ιωνικής Γής με τις μοναδικές ερμηνείες του Δημήτρη Μπάση και της Τζίνας Φωτεινοπούλου. Η παράσταση θα σταθεί σε μουσικές μνήμες από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την ακριτική δημοτική και Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση. Θα παρουσιαστούν μνήμες της Ανατολής αλλά και σημαντικοί σταθμοί από το ρεμπέτικο της προσφυγιάς και του πόνου.
Την αφήγηση έχει ο Θεόδωρος Κατσαφάδος  καθώς και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Περικλής Κ. Ασπρούλιας. Η σεναριακή δομή, τα κείμενα και οι στίχοι δημιουργήθηκαν  από τη Μαίρη Βούκανου Συμμετέχουν το Παραδοσιακό Συγκρότημα Μελώδιον.


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 20.30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  5  ΕΥΡΩ
Παιδικό Θέατρο
ΟΙ  Άθλοι Του Ηρακλή της ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν  Ρουγγέρη, Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Μουσική διασκευή - Σύνθεση: Γιάννης  Μακρίδης, Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος  Γάλλιας, Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Αλεξανδράκης Ευαγγελία Καρακατσάνη Πέτρος Κιοσσές Στέφανος Κοσμίδης Γιάννης Νικολάου Τάσος Παπαδόπουλος Σπύρος Περδίου Δέσποινα Πολυκανδρίτου Ελένη Ρουσσινού Κων/να Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...