Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το Athens Print Fest / Second Edition-Plan B στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων Athens Print Fest/Second Edition-Plan B, που συνδιοργανώνουν η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση εγκαινιάζει στις γκαλερί της την Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, τις εκθέσεις:

Τα Ψηφιακά

H Alpha Bank παρουσιάζει έκθεση με έργα δώδεκα σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών που αποσκοπεί στην προβολή της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ τεχνολογίας και τέχνης, καθότι και τα δώδεκα έργα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού εικαστικών και ψηφιακών μέσων. Τα έργα, τα οποία παρουσιάστηκαν στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Τραπέζης το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2012, αποκτήθηκαν από την Τράπεζα το 2011 και αποτελούν μέρος μίας ευρύτερης ομάδας έργων με τίτλο “The A-Projects”.
Με αφορμή τη διοργάνωση του δεύτερου Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens Printfest 2012), οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα «Ψηφιακά» κλήθηκαν να επέμβουν για άλλη μια φορά, χειρονομιακά επάνω στα έργα τους, προκειμένου να διαφοροποιήσουν το σκεπτικό της εκθέσεως και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό της.
Εκθέτουν οι καλλιτέχνες: Έλλη Γρίβα, Γεωργία Δαμοπούλου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Κατερίνα Διακομή, Ναταλία Κερκύρα, Εύα Μαραθάκη, Παντελής Ξηροχειμώνας, Λένια Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αμαλία Σταυρουλάκη και Γιώργος Τσεριώνης.
Επιμέλεια: Δέσποινα Τσούργιαννη και Γεωργία Μάζη (Τμήμα Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank).

New in Classic Prints

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα παρουσιάζει ομαδική έκθεση σύγχρονων ισραηλινών χαρακτών. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνικές δυνατότητες αλληλεπιδρούν με τις περισσότερο παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης και επηρεάζουν τη σύγχρονη γραφιστική εκτύπωση, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στην ψηφιακή επεξεργασία. Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν έχουν στενή σχέση με το 'Zaritsky Artists House' στο Τελ Αβίβ. Το ίδρυμα στεγάζει ένα ζωντανό και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο εκτύπωσης, καθώς και αίθουσα τέχνης τυπογραφικών δοκιμίων των καλλιτεχνών και προσφέρει στους χαράκτες ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας, πειραματισμού και έκθεσης.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ilya Bogdanovsky, Eli Deitch, Ilana Graf, Miri Grossman, Itzhak Hanit, Olga Kalantarov, Ruth Mayon Kuck, Yudi Marton, Rachel Nurel, Youval Rotman, Aida Stolar, Edna Miron-Wapner.
Επιμέλεια: Tina Bogdanovsky


Εγκαίνια εκθέσεων


Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, 20:30
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Διάρκεια εκθέσεων

126 Οκτωβρίου 2012


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα–Παρασκευή: 12:00–21:00, Σάββατο: 10:30–14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...