Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Comicdom Con Athens 2014- Η γιορτή των comics για 9η χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2014, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.


Αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει τους επίσημους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης:

Ø Ο καταξιωμένος Ισπανός σεναριογράφος Enrique Sánchez Abulí, συν-δημιουργός του δημοφιλούς TORPEDO 1936 (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).

Ø Ο βραβευμένος με Eisner Award Βρετανός σχεδιαστής Glenn Fabry, πασίγνωστος για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους όπως HELLBLAZER και PREACHER.

Ø Η ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια, Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών.

Ø Η Γαλλίδα εικονογράφος και δημιουργός comics, Pénélope Bagieu το comic της οποίας (JOSEPHINE) πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).

Ø Ο ταλαντούχος Ιρλανδός δημιουργός Stephen Mooney (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας).

Ø Ο Νορβηγός σχεδιαστής comics και εικονογράφος, Martin Ernstsen (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας).

Με τη συγκυρία της ένατης διοργάνωσης του φεστιβάλ και επειδή τα comics είναι η αποκαλούμενη 9η τέχνη, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται Celebrating 9th Art. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν, από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Comicdom Con Athens 2014
Ποιοι: Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση
Πότε: Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου, 11:00 - 21:30
Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πόσο: Είσοδος ελεύθερη


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...