Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σεμινάριο "Το Εγώ στο αρχαίο δράμα" με τον Άρη Ρέτσο


O Άρης Ρέτσος και η θεατρική εταιρεία Πολυώνυμο ξεκινά θεατρικό εργαστήρι αρχαίου δράματος, με τον τίτλο "Το Εγώ στο αρχαίο δράμα" 6μηνης διάρκειας.


Σεμινάριο "Το Εγώ στο αρχαίο δράμα" με τον Άρη Ρέτσο 
Στόχος του Σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το χώρο του Αρχαίου Δράματος μέσα από μια άλλη οπτική. Πιο ειδικά και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και την οργανική σωματική έκφραση των κειμένων αποκαλύπτονται:
α) τα πρόσωπα των ηρώων, το πάθος, ο χαρακτήρας, το λεκτικό.
β) η εκφραστική σχέση χορού και ηρώων. 

Το σεμινάριο απευθύνεται, όσον αφορά την Πρακτική σε ηθοποιούς ή μαθητές δραματικών σχολών, ενώ περιορισμένος αριθμός ακροατών από το χώρο της μουσικής, των εικαστικών(σκηνογραφία, μάσκα κλπ.), την ποίηση ή την λογοτεχνία, που τυχόν ενδιαφέρονται σχετικά, είναι ευπρόσδεκτος. Για λόγους τεχνικούς, και μόνον, καθορίζεται σαν όριο ηλικίας τα 35 χρόνια, εκτός των περιπτώσεων όπου και αυτό ενδεχομένως να αγνοηθεί.

Σχετικά με την ύλη και τα κείμενα του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι – εκτός από την συμμετοχή τους στο χορό σε όλες τις σκηνές, μπορούν να εξασκηθούν και στους μονολόγους, επιλέγοντας έναν, δύο ή και τρεις της προτίμησης τους, πάντα, από τη μετάφραση του Ι. Γρυπάρη.
Υπογραμμίζεται ότι σε όλους τους μονολόγους, ο τρόπος που υπάρχουν και κινούνται οι ηθοποιοί – συμμετέχοντες στο χορό, και ο ¨διάλογός¨ τους με τον ¨πρωταγωνιστή¨, είναι το ενδιαφέρον και ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του σεμιναρίου αυτού.

Διάρκεια σεμιναρίων: Οκτώβριος 2013 – Μάρτιος 2014
Έναρξη: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Ώρες μαθημάτων: 17:00 - 21:00
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων: Η επιλογή του χώρου θα ανακοινωθεί σύντομα
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: Συμμετέχοντες 60 ευρώ \ μήνα (τέσσερις συναντήσεις)
Ακροατές 50 ευρώ \ μήνα (τέσσερις συναντήσεις)
Αποστολή βιογραφικών + φωτογραφίας, δηλώσεις συμμετοχής και επικοινωνία: polywnymo@gmail.com

Διαβάστε επίσης: Βιογραφικό - Άρης Ρέτσος
facebook: https://www.facebook.com/retsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...