Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πινόκιο στην παιδική σκηνή του Ακροπόλ

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου «γοητεύεται» από την συναρπαστική ζωή του Πινόκιο και αποφασίζει να τη μεταφέρει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ


Ο Πινόκιο, ο γερό-Τζεπέτο, ο γρύλος και η πονηρή αλεπού του πλέον αγαπημένου και διαχρονικού παραμυθιού «ζωντανεύουν» τον Οκτώβριο  στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ,  σε μία παράσταση που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Βασίλη Μαυρογεωργίου.

«Με τον ήρωα της ιστορίας θα ήθελα να ταυτιστούν όλες οι ηλικίες. Το σύμπαν του Πινόκιο είναι μια παραμόρφωση του δικού μας κόσμου γεμάτο συμβολισμούς, η χώρα των ατελείωτων παιχνιδιών, τα παιδιά που μεταμορφώνονται σε γαϊδούρια, το τεράστιο ψάρι, όλα συμβάλουν στο να αισθάνεται ο θεατής ότι δεν μπορεί να φανταστεί τι παραμονεύει στην επόμενη γωνία, καθώς τα πάντα είναι αναγνωρίσιμα, αλλά και ξένα» επισημαίνει για την παράσταση ο σκηνοθέτης, Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Ο «Πινόκιο» γράφτηκε από τον Κάρλο Κολόντι το 1883 στη Φλωρεντία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο δεν είχε γραφτεί για παιδιά, αλλά εκδιδόταν τότε σε  εφημερίδα για ενήλικες που διασκέδαζαν με τα παθήματα του μικρού ξύλινου ψεύτη. Πολλές προσπάθειες έγιναν να χρησιμοποιηθεί ο Πινόκιο σαν παιδικό παραμύθι, με πιο γνωστή αυτή του Ντίσνεϊ που τον εδραίωσε ως την συμπαθητική μαριονέτα που θέλει να γίνει αγόρι.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες φέρουν την υπογραφή του Χρήστου Παπαδόπουλου και η μουσική του Απόλλωνα Ρέτσου

Παίζουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Κατερίνα Μαυρογεώργη,  Γιώργος Μακρής
Γιάννης Δενδρινός, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικόλας Πιπεράς,  Στράτος Παλαιολόγος
Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Κατερίνα Γερονικολού, Μπέτυ Αποστόλου

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9 – 11, Πληροφορίες: Τηλ.: 210.3643700, www.acropoltheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...